Акихито (83) е първият японски император, посещавал Виетнам, и визитата бе определена като историческа.

Вижте снимки на императрицата >>

82-годишната императрица отново показа класа в облеклото си, съчетаващо традициите с модерните течения. Тя избра семпли костюми в бежов, бял и черен цвят, перли и брошки като аксесоари. Най-голямо впечатление направиха обаче кокетните й шапки - истинско произведение на изкуството, които са нейна запазена марка.

Мичико е първата японка без аристократичен произход, част от японското императорско семейство. Тя е и най-разпознаваемата и най-много пътувалата японска императрица.

Мичико е дъщеря на индустриалец. Завършила е английска литература. През август 1957 г. се запознава с Акихито (тогава кронпринц) на тенис корт в Каруизава. Бракът им нарушава вековната традиция, според която членовете на императорското семейство си взимат за съпруги жени само от аристократичен произход. Той скандализира и заради това, че Мичико е от католическо семейство.

Мичико и император Акихито имат три деца - принц Нарухито, принц Акишино и  принцеса Саяко. Семейството нарушава още една дворцова традиция - решават сами да отгледат и възпитават децата си вместо да ги оставят на гувернантки.