Супермоделът Бела Хадид бе обявена за най-красивата жена в света според проучване на това какво представлява идеалното лице.

Вижте снимки на Бела Хадид >>

23-годишната манекенка отговаря 94,35% на идеалния стандарт за физическа красота. Проучването е направено от пластичния хирург Джулиан Де Силва чрез формулата на "Златното сечение".

За целта на изследването били измерени очите, веждите, носът, устните, брадичката, челюстта и формата на лицето на Бела Хадид, като се оказало, че тя максимално се доближава до древногръцкия идеал за перфектното лице.

На второ място според проучването, с цели 92,44%, се доближава до идеала за красота певицата Бионсе, следвана от актрисата Амбтр Хърд с 91,85% и Ариана Гранде с 91,81%.

Скрийншот: Daily Mail/Dr. Julian DeSilva/ Cavendish Pr.

Кейт Мос е най-красивата британка и на шесто място в тази класация за красота с 91,05%, а супермоделът Кара Делевин е на десета позиция с 89,99%.

Ако и вие желаете да проверите симетрията на лицето си и колко красиви сте според тази формула, можете да го направите чрез някое от многобройните приложения за това или тук.