Вокалистът Том Мейгън се изправи пред съд за физическо нападение по-малко от денонощие, след като стана ясно, че напуска рок групата "Kasabian", чийто фронтмен е от 23 години, съобщиха британските вестници "The Guardian" и "Independent".

Мейгън се яви днес пред съд в Лестър по обвинение за побой на бившата си годеница Вики Ейгър, нанесен на 9 април тази година и се призна за виновен.

По време на съдебното заседание се разбра, че дете е станало свидетел на агресията и е подало сигнал в полицията за домашно насилие.

Том Мейгън отива в съдебната зала

Снимка: АР/БТА

Детето "звучало в паника и уплашено" и по време на обаждането се чувало как жертвата казва "махни се от мен", каза прокурор Наим Вали в съдебната зала.

На заседанието стана ясно също, че Мейгън "миришел силно на интоксиканти", когато нападнал Ейгър, която според полицаите изглеждала "видимо разстроена", а певецът бил "агресивен и не сътрудничил".

Снимка: АР/БТА

В понеделник групата излезе със съобщение, че Мейгън, на 39 години, напуска популярната британска рок банда "по взаимно съгласие", за да се справи с "личните си проблеми".

Малко по-късно вокалистът се обърна в Twitter към почитателите си, за да ги успокои, че се "чувства се добре", пише БТА.

"В момента съм на наистина добро място. Благодаря за обичта и подкрепата. Скоро ще се видим", пише той.

След оттеглянето на Мейгън от групата, в нея от основателите ѝ останаха само китаристът Серж Пицорно и басистът Крис Едуардс. Настоящият барабанист Йън Матюс се присъедини към "Kasabian" през 2004 г.