Китаристът на легендарната група Queen - Брайън Мей, разкри, че е бил в болница след претърпян инфаркт. Във видео, публикувано в личния му профил в Instagram, той разказа, че след като се нарани в областта на седалищните части при инцидент в градината си по-рано този месец, наскоро се е сблъскал със сериозни сърдечни проблеми, съобщиха световните агенции.

В записа 72-годишният музикант описва "сагата" с инцидентите, които са му се случили, като е озаглавил публикацията "Моите медицински приключения!“. Седмица след случилото се в градината, той трябвало да си направи ЯМР на гръбначния стълб заради силна болка. Изследването установило, че има притиснат седалищен нерв, предаде Нова телевизия.

"По средата на цялата сага претърпях и малък сърдечен удар", добавя, че е изпитал около 40-минутна болка и стягане в гърдите.

И разказва още, че лекарят му го закарал в болницата, където бил приет като спешен случай.

"Всъщност се оказа, че имам три артерии, които са запушени и има опасност да блокират снабдяването с кръв до сърцето ми", уточнява китаристът.

Въпреки че му бил препоръчан троен байпас, той избрал да му бъдат поставени три стента, за да помогнат да се поддържа артерията отворена. Мей казва още, че след "невероятната операция", е излязъл от болницата, чувствайки се забележително добре. 

„Мисля, че 50 години тичане с ремъка на китарата през лявото ми рамо, може да има нещо общо с това!“, пошегува се Мей.