Кели Озбърн е знаела, че нещо не е наред, когато е навлязла в третия триместър от бременността си.

След като настоява лекарят ѝ да разгледа по-отблизо някои от симптомите ѝ, които включват бързо наддаване на тегло, необичайна умора и подуване на глезените, Озбърн получава диагноза, която се надява никога да не получи.

"Първо, гестационният диабет не е по ваша вина", каза Озбърн ексклузивно пред сп."People" преди отбелязването на Националния ден без захар на 3 октомври. "Отначало мислех, че е нещо, което съм направила. Диагностицираха ме с него едва през третия триместър, така че не беше като да съм го развила, както някои хора го получават от самото начало, когато са бременни. Получих го през третото тримесечие и по принцип си мислех, че е нещо, което съм направила погрешно."

Според CDC гестационният диабет се появява, когато тялото на бременната жена не може да произвежда достатъчно инсулин - хормон, произвеждан от панкреаса, който освобождава кръвната захар. Въпреки че много жени имат известна инсулинова резистентност, гестационният диабет засяга само 2-10 % от бременните.

След като се вглежда по-задълбочено в начина си на хранене, Озбърн решава да направи някои промени и започва да изключва захарта и да следи за приема на въглехидрати.

"През цялата бременност не изпитвах никакъв глад, освен за захар, което никога преди не ми се е случвало", казва 37-годишната жена, която очаква първото си дете. "Не се хранех правилно."

"Нещо номер едно за мен, което осъзнах, че ме съсипва, бяха сладките напитки, а това бяха сокове. Защото, въпреки че пиех прясно пресован сок, в него все пак имаше много повече захар, отколкото ми беше необходимо."

След като новият ѝ план за хранене започна да действа, бъдещата майка почти веднага забеляза няколко промени.

"Свалих 10 килограма, докато бях бременна", споделя лондончанката. "Веднага след като изключих захарта, за известно време имах леко главоболие. Няма да лъжа. Това е малък шок за организма ти."

"Като цяло кожата ми се изчисти. Не ми се налага да нося никакъв грим. Приятелите ми, които не са ме виждали, откакто започнах третия триместър, сега, когато ме виждат, си казват: "Уау. Какво се е променило? Кожата ти е перфектна" и знам, че понякога това е свързано с бременността, но аз имах акне по време на бременността. Изключих захарта и то напълно изчезна. Не ми се е налагало да нося компресивни чорапи нито веднъж, откакто спрях захарта, което е нереално за бременност", добавя тя. "Просто имам повече енергия. Спя по-добре. Не осъзнаваш какво ти причинява, докато не я махнеш - това е всичко, което мога да кажа."

С наближаването на края на бременността си Озбърн, която казва, че "се чувства много добре", иска от всички майки да бъдат спокойни за себе си, ако получат същата диагноза.

"Бих искала да имам такъв стимул преди това, защото никога не съм успявала да се придържам към нещо на сто процента по начина, по който го правя, защото не го правя за себе си", казва Озбърн. "Правя го за бебето си.

Сега, след като Осбърн е направила промени в ежедневния си начин на хранене, тя обещава да продължи да изключва захарта заедно с компанията No Sugar Company с надеждата да помогне на други хора.