Елтън Джон оглави британската класация за сингли за първи път от 16 години, съобщи сайтът на официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете.

Той е на върха на чарта с хита "Cold Heart(Pnau Remix)", който изпълнява заедно с Дуа Липа. Парчето заемаше втората позиция миналата седмица, предава БТА.

Сър Елтън Джон е единственият изпълнител, който може да се похвали с песни в първата десетка на класацията в шест различни десетилетия, отбелязва Би Би Си.

През 2005 г. на върха на чарта беше посмъртно издаденото парче на Тупак Шакур "Ghetto Gospel", в което участваше и Елтън Джон.

Британският музикант в момента се възстановява от травма на крака. Заради здравословния проблем 74-годишният певец беше принуден да отложи европейското си турне.

На втора позиция в британския чарт за сингли е Ед Шийран с хита "Shivers", който в продължение на четири седмици беше начело.

На трето място е рапърът Сикей с "Love Nwantiti".

Британската класация за албуми пък е оглавявана от певецът Сам Фендър с тавата "Seventeen Going Under", която дебютира тази седмица и директно застана на върха. Това е втори албум на младия изпълнител.

На второ място в чарта е канадският рапър Дрейк с албума си "Certified Lover Boy", който се изкачва с две позиции от миналата седмица.

Оливия Родриго със "Sour" е на трета позиция. И тя се завръща в топ три на класацията.