Вчера в Лондон се състоя едно от най-големите благотворителни събития - Global Gala Gift, чиито събрани средства отиват към фондацията "Global Gift Foundation", която има за цел да подпомогне живота на жени, деца и семейства по целия свят. По традиция, всяка година на мероприятието присъстват звезди от световна величина, които не само добавят блясък и разкош към вечерта, но и допринасят за добрата кауза.

Този път популярните лица, които украсиха плакатите по улиците на британската столица и взеха участие в инициативата, бяха Ева Лонгория и Мелани Грифит. Тяхното присъствие допринесе за успеха, с който беше белязан приема, разпродавайки всички места, дни преди определената дата.

Вижте снимки >>

Холивудските актриси пристигнаха в Англия още на 16 октомври и само след няколко часа отдих се насочиха към началното училище "Vale Primary School", за което благотворителната гала също набираше средства, за да осигури специалист по образователни методи за учениците със специални нужди. На организираната среща двете дами се запознаха с децата, които бяха изпълнени с щастие, заради появата им. Кадър, публикуван във Фейсбук страницата на организацията, показва как малко момиченце, развълнувано от силните емоции, е прегърнало звездата от "Отчаяни съпруги".

След трогателната визита в учебното заведение, Лонгория и Грифит бяха приети в Бъкингамския дворец, където се запознаха с херцога на Кент - принц Едуард, както и с един от най-големите предприемачи в света на модата - Харолд Тилман, който през 2012 г. получи отличие за цялостен принос на Британските модни награди. За срещата си с аристократа, Мелани беше заложила на бяла рокля с дълги ръкави и флорален черен принт, като Ева също се бе спряла на подобен тоалет, но в черен цвят и с бели шарки.

Брюнетката се превърна в център на вниманието на червения килим на "Global Gala", събирайки всички погледи към себе си с черния блестящ костюм, който бе облякла. Под сакото с двуредово закопчаване, Ева беше облякла топ с V-образно деколте, без сутиен. От своя страна, бившата съпруга на Антонио Бандерас се появи с черна рокля с бели мотиви до глезените, която беше прибрала в талията с тесен колан и беше завършила визията си с черни обувки на висок ток.