Днес е последният ти шанс да спечелиш покана за концерта. Отговори правилно на въпроса: Как се казва проектът, с който Ману Чао пристига в София?

Изпрати верния отговор на въпроса с име и телефон на адрес [email protected] до 12 септември.

През цялата си кариера се борите за легализирането на марихуаната, защо?


Всяка година се опитвам да обясня, че би било добре да се легализира, но не става въпрос за това да се пуши повече марихуана. Истинският проблем е, че най-лошият враг на демокрацията в световен мащаб е мафията. И именно трафикът на наркотици е в ръцете на организираната престъпност. Затова не разбирам защо демократичните общества дават този подарък под формата на толкова много пари на най-свирепия си враг. Не мога да си обясня наистина защо дрогата не се легализира, всеки знае, че огромните суми, трупани от наркотици, отиват в мафията. А с тях се купуват оръжия, нова дрога, финансира се трафикът на хора и още куп ужасни неща.


В какви социални проекти участвате напоследък?


Винаги има много неща, които могат да се направят по този въпрос. В нашия квартал има много имигранти от Африка, които работеха в голям завод за рециклиране. Един ден се появиха полицаи и ги изгониха. Отидох там и заедно с групата си започнахме да свирим, за да подкрепим имигрантите - това беше последното, в което се включихме наскоро. Често възникват такива ситуации и с приятели свирим, за да помогнем за съответната кауза. По този начин се опитваме и да събираме пари, които отиват за имигранти или други общества с проблеми. Това е една всекидневна битка и човек всеки ден може да намира начин да помага, защото ситуацията не е розова.

Кой е Ману Чао извън сцената?


Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Вярно е, че много хора твърдят, че на сцената съм един, а извън нея - съвсем различен човек. Пред публиката съм страшно емоционален и екзалтиран, докато в живота съм, както казват другите, доста срамежлив, много тих и стеснителен. Погледнато по този начин, има разлика в поведението ми. Но от друга страна, феновете, които ме срещат на улицата, обясняват, че поведението ми извън сцената напълно отговаря на представите, които са имали за мен. Така че - няма отделен персонаж Ману Чао в музиката и друг за улицата. Ману Чао е фамилното ми име, т.е. това съм аз.

Какви изненади сте подготвили за българските фенове?



Шоуто е доста различно от последния път, когато идвахме в България. Не сме записвали нов диск, но имаме нови песни, които изпълняваме на сцената. Винаги има изненада, когато ние четиримата излезем пред публиката и правим шоу едновременно и за нас, и за феновете. Затова не можем да кажем как точно ще премине един концерт. Радвам се, че идвам при вас с бандата си. Наистина съм доволен, че сме заедно, и съм сигурен, че ще го разберете, когато ни видите и чуете. Всеки път в България шоуто се получава страхотно, така че се надявам и сега да е така. Ще бъде много позитивно за всеки, който дойде да ни гледа.