Когато стане въпрос за принцеси, в съзнанието на някои хора излиза образът на капризна жена с тиара на главата, по чиито пети вървят прислужници, които, докато задоволяват всичките ѝ прищевки, слушат безкрайните оплакванията на кралската особа за дискомфорта по време на съня ѝ... Причината за него, разбира се, е граховото зърно, криещо се под матрака.

Вижте снимки >>

Но макар да имат достатъчно власт и възможност, не всички принцеси отговарят на горната представа. Кейт Мидълтън е доказателство за това, че независимо от положението и статута си, човек може да съхрани себе си.

Херцогинята на Кеймбридж не винаги изпитва нужда да използва услугите на придворните служители, особено когато става въпрос за най-обикновени, всекидневни дейности. Да, тя със сигурност може да получи всичко, което желае, само с едно щракване с пръти, но често предпочита сама да вържи най-обикновените домакински задачи.

Така например, тя неведнъж е била засичана да се разхожда из супермаркетите, бутайки пазарска количка между редиците от стелажи. Всеки път, когато случайните посетители на различните магазини я засекат, те неизменно вадят телефоните си, за да ѝ направят няколко снимки.

Кадрите будят възторга на потребителите в социалните мрежи, а симпатиите им към съпругата на принц Уилям единствено растат.

"Една от нас", коментират те, очаровани от факта, че Мидълтън не е робува на предразсъдъци и със сигурност не се притеснява да се смеси с "простолюдието".

Истина е, че тя предпочита лично да отмята списъка със семейните покупки и почти всеки уикенд отскача до магазина на седмичен пазар. И докато го прави, съумява да изглежда прекрасно, въпреки че е облечена с най-обикновени дрехи.

Свикнали сме на официалните събития да я виждаме с изискани и елегантни рокли, но всъщност и чифт дънки ѝ стоят не по-малко добре, защото вродените ѝ чар, харизма и класа нямат нужда от бляскави тоалети, за да привличат погледите на околните.