Шведския крал Карл XVI Густав и кралица Силвия си направиха тестове за коронавируса, които се оказаха отрицателни, се казва в съобщение от кралския двор, цитирано от ТАСС и БТА.

Двамата се подложиха на тест, след като синът им принц Карл Филип и неговата съпруга принцеса София се заразиха с коронавируса.

В съобщението се посочва, че кралят, кралицата, престолонаследничката със съпруга си, и принц Карл Филип с жена си са били на частно погребение. Преди него членовете на кралското семейство си направили тестове за Covid-19, които били отрицателни. Принцът и принцесата обаче се разболели в сряда, 25 ноември, след което кралят, кралицата и престолонаследничката със съпруга си отново си направили тестове, които потвърдили, че те не са заразени.

Веднага след положителните тестове на Карл Филип и жена му, двамата заедно с децата им веднага били поставени под карантина.

Снимка: Официален профил в Instagram

Крал Карл XVI Густав е на 74 г., а кралица Силвия - на 76. Принц Карл Филип е четвърти в реда за наследяването на шведския престол след по-голямата си сестра Виктория и нейните деца - принцеса Естел и принц Оскар. Карл Филип и София също имат две деца - принцовете Александър и Габриел.