Българката Мария Бакалова спечели наградата "Изборът на критиците" за най-добра актриса в поддържаща роля за филма "Борат 2", съобщиха "Холивуд рипортър" и "Билборд", цитирани от БТА.

Наградите отличават игрални филми и телевизионни сериали и предавания.

Орландо Блум обяви наградата на Бакалова, която спечели в конкуренцията на Елън Бърстин ("Да намериш отново себе си"), Глен Клоуз ("Елегия Хилбили"), Оливия Колман ("Бащата"), Аманда Сайфред ("Манк"), Юн Ю-джун ("Минари").

Вижте снимки на Мария Бакалова >>

Изявлението на Мария Бакалова, след като разбра, че тя печели престижния приз, бе повече от трогателно. Тя благодари на български на майка си и баща си и отново подчерта българския си произход, с който се гордее.

"Мамо и тате, обичам ви безкрайно много", каза през сълзи Мария. Тя не пропусна да благодари и на Саша Барън Коен за шанса, който ѝ е дал, когато я е избрал за ролята на своя дъщеря в "Борат 2".

Часове преди церемонията българската актриса, която се радва на огромен международен успех след участието си в "Борат 2", сподели пост в своя Инстаграм профил, в който казва:

"Много се вълнувам за наградите "Изборът на критиците" тази вечер и пожелавам на всички невероятни дами, които са номинирани, много късмет."

В деня на жената - 8 март, Мария Бакалова се оказа жената с късмет и победителка в категорията за "Най-добра актриса в поддържаща роля".

Това е значимо признание за Бакалова, която се размина със Златния глобус, който отиде при колежката ѝ Розамунд Пайк през миналата седмица.