Точно когато човек си мисли, че 2020 година не може да стане по-откачена, поп певицата и актриса Майли Сайръс "хвърля бомбата", анонсирайки, че работи над албум с кавъри на хеви метъл групата "Metallica", съобщават редица издания, сред които "New Music Express".

Сайръс е споделила новината, заради която мнозина ще погледнат датата, за да се уверят, че не е 1 април, за сп. "Interview".

Запитана с какво се занимава, 27-годишната наследница на кънтри изпълнителят Били Рей Сайръс отговаря:

Вижте снимки на Майли >>

"Работим над албум с кавъри на "Metallica". Имаме късмет, че можем да продължим работата си на фона на всичко, което се случва".

След като попремине първоначалният шок, феновете вероятно ще осъзнаят, че идеята не е толкова налудничава, колкото звучи.

Louder Sound припомня, че Майли Сайръс носи в себе си духа на рока и вече е записвала кавър на парчето "Nothing Else Matters" на "Metallica". Oсвен това миналата година тя поднесе впечатляващо изпълнение на "Say Hello 2 Heaven" на гръндж групата "Temple of the Dog" на трибютно шоу в памет на Крис Корнел, с което "порази" барабаниста на "Metallica" Ларс Улрих.

Кого визира Майли Сайръс под "ние" остава загадка. Допуска се, че певицата вероятно има предвид продуцента на Ози Озбърн Андрю Уат, който освен това свири в нейната група, пише БТА. От анонса не става ясно също кавъри на кои парчета на "Metallica" планира да запише Сайръс.