Точно когато човек си мисли, че 2020 година не може да стане по-откачена, поп певицата и актриса Майли Сайръс "хвърля бомбата", анонсирайки, че работи над албум с кавъри на хеви метъл групата "Metallica", съобщават редица издания, сред които "New Music Express".

Сайръс е споделила новината, заради която мнозина ще погледнат датата, за да се уверят, че не е 1 април, за сп. "Interview".

Запитана с какво се занимава, 27-годишната наследница на кънтри изпълнителят Били Рей Сайръс отговаря:

Вижте снимки на Майли >>

"Работим над албум с кавъри на "Metallica". Имаме късмет, че можем да продължим работата си на фона на всичко, което се случва".

След като попремине първоначалният шок, феновете вероятно ще осъзнаят, че идеята не е толкова налудничава, колкото звучи.

Louder Sound припомня, че Майли Сайръс носи в себе си духа на рока и вече е записвала кавър на парчето "Nothing Else Matters" на "Metallica". Oсвен това миналата година тя поднесе впечатляващо изпълнение на "Say Hello 2 Heaven" на гръндж групата "Temple of the Dog" на трибютно шоу в памет на Крис Корнел, с което "порази" барабаниста на "Metallica" Ларс Улрих.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Miley Cyrus (@mileycyrus) на

Кого визира Майли Сайръс под "ние" остава загадка. Допуска се, че певицата вероятно има предвид продуцента на Ози Озбърн Андрю Уат, който освен това свири в нейната група, пише БТА. От анонса не става ясно също кавъри на кои парчета на "Metallica" планира да запише Сайръс.