Херцогиня Меган - съпругата на принц Хари, се върна към обществените си задължения след раждането на първото си дете, като лансира модна колекция в помощ на благотворителна организация.

Вижте снимките >>

Колекцията Smart Set ще се продава поне две седмици. Тя ще подпомогне Smart Works - благотворителна организация, която осигурява качествени дрехи и обучение на безработни жени за интервюта за работа. За всеки купен артикул един ще бъде даряван на организацията, на която Меган стана патрон тази година.

Тя бе облечена с бяла риза, черен панталон от колекцията и кафяв колан, който бе съчетан с обувките ѝ на висок ток. Херцогинята носеще и обеци, които са принадлежали на принцеса Даяна.

38-годишната Меган публикува серия от непоказвани снимки от процеса на създаване на колекцията, които са направени през миналия месец. Черно-белите кадри показват прегръдките и взаимопомощта, които са си оказали една на друга дамите, които са част от проекта. Всички те са "клиентки" на проекта Smart Works и са си намерили работа благодарение на него.

Момичетата са облечени в дрехите от колекцията, които включват рокля от Marks & Spencer за 19,50 паунда, чанта John Lewis за 109 паунда, риза за 120 паунда от приятелката на Меган - дизайнерката Миша Нону, както и яке за 199 паунда и панталони за 120 паунда от Jigsaw.

Херцогинята официално разкри колекцията, която е на разположение в магазина, както и оналйн, от днес.