Най-после Сара Тавареш в Пловдив! Номинираната за награда "Грами" певица ще открие концертния сезон в Пловдив - какво по-добро начало!

Сара Тавареш е португалска певица, композитор, китарист и перкусионист. Нейният град е Лисабон, корените ѝ са от Кабо Верде, а композициите са омайна смес от африканска, португалска и северноамериканска музика, върху която като истинска магия се движи вълшебният й глас.

Изпълнителката е явление в световната музика, което владее критици и публика с умението си да плува през музикални стилове, размивайки граници. Гласът ѝ е топъл и трениран инструмент, който предава вярно търсенията на артистичната ѝ душа. В интервю за българска медия тя споделя:

Снимка: PR

"Не казвам нищо, което не ми носи послание, и не пея нищо, което не съдържа личен елемент. Не мога да интерпретирам послания, които не минават през сърцето ми, за да могат след това да излязат чрез гласа ми. Просто трябва да са преминали през сърцето ми... Обикновено сама композирам песните си".

Сара Тавареш и мултинационалната ѝ група ще излязат на сцената на Античен театър, Пловдив, на 5 юни 2021 г. в 19:00 ч.

А всеки, който е слушал някой от шестте ѝ албума, със сигурност знае, че времето задължително ще е топло, при това далеч не само защото събитието ще се състои в началото на жаркия сезон.

Снимка: PR