Британският актьор Кевин Гътри, известен с ролята си на вълшебника Абернати от поредицата "Фантастични животни", беше осъден на три години затвор за нападение с цел изнасилване, съобщи BBC.

Шотландският актьор, който е на 33 години, ще бъде вписан и в регистъра на престъпниците, извършили насилствени сексуални действия, реши съд в Глазгоу.

Гътри, който е известен и с участието си в "Дюнкерк" и в сериала на Netflix "Английската игра", отрече обвиненията в съда и заяви, че само е помогнал на жената, на която прилошало. Негова ДНК обаче бе открита по бельото ѝ.

Звездата беше осъдена за сексуално нападение, извършено в нощта на 30 септември срещу 1 октомври 2017 г. в апартамент в Глазгоу. Същата вечер Гътри и актьорът Скот Рийд имали среща в бар с обща позната от театралното училище, пише БТА. На 29-годишната дама ѝ прилошало и тримата отишли в апартамента на Рийд.

Съдът прие аргументите на обвинението, че докато Рийд викал бърза помощ, Гътри останал насаме с жената и я обладал. В съда жената каза, че "не осъзнавала какво се случва" и не съобщила веднага за инцидента, защото "била уплашена".

Снимка: Getty Images