Бившият прессекретар на британската кралица Елизабет Втора отрече в кралското семейство да има расизъм и каза, че дискриминационно отношение съществува основно в социалните мрежи.

Чарлз Ансън, който работи за кралицата от 1990 г. до 1997 г. се изказа по темата, след като херцогинята на Съсекс Меган заяви в интервю за Опра Уинфри, че имало "тревоги и няколко разговора" на тема "колко тъмна би била кожата на Арчи, когато се роди".

Мeган отказа да каже кой е разговарял със съпруга ѝ Хари за цвета на кожата на Арчи, защото това би "навредило много" на тези хора.

"Не мисля, че има и следа от расизъм в кралското семейство", каза Ансън пред BBC. "Смятам, че той се проявява много повече не толкова в основните печатни и електронни медии, смятам, че такива прояви на расизъм са най-активни в социалните медии".

Когато водещата Марта Кърни отбеляза, че съпрузите нямат предвид това, той добави:

"Имам го предвид и очевидно трябва да се обърне внимание".

Снимка: Getty Images

В експлозивното си интервю, излъчено от американския тв канал CBS в неделя, Меган разкри, че страдала много по времето, когато била високопоставен член на британското кралско семейство и заяви: "вече не исках да съм жива". Тя каза, че търсила помощ от други членове на кралското семейство, но никой не се отзовал.

Ансън каза, че има медицинска служба в структурата на двореца, за която той си спомня как се отзовавала винаги при нужда на членовете на кралското семейство и на служители на двореца.

Снимка: AP/БТА