Принц Чарлз беше наречен работохолик от съпругата си Камила, херцогинята на Корнуол. Той виси на бюрото си до малките часове - толкова много, че принц Хари веднъж се пошегува, че баща му ще се събуди с лист хартия, залепен за лицето му.

Сега причината за това става по-ясна. На брифинг в сряда за годишния финансов отчет на кралството се разбра, че 73-годишният Чарлз е плодовит писател на писма, който пише повече от 2400 на година - почти седем на ден, съобщава "People".

Камила и Чарлз в Руанда

Снимка: Getty Images

Много от тях са написани директно до обикновени хора. Говори се, че Чарлз получава десетки хиляди писма годишно - и той има голям избор от писма от граждани на Обединеното кралство.

Кралски източник казва, че е "трогателно" как писмата на простолюдието могат да привлекат вниманието на принца поради "това, което казват или вида въпроси, които повдигат".

"Много често, когато членовете на обществото му пишат, може да се изненадат да видят на изтривалката си лично писмо до тях от престолонаследника", добавя източникът.

На правителствена вечеря в Руанда

Снимка: Getty Images

"Всичко е въпрос на слушане. Той казва, че научаваме само когато слушаме и когато хората му пишат, това е форма на активно слушане. Чарлз коментира, че се учи от техните послания", казва източникът.

Много от отговорите му са част от официалните му държавни задължения, като благодарностите към различни важни персони, като например президента на Руанда, който беше домакин на Чарлз и Камила по-рано този месец.  

Те посетиха ревю на водещи местни дизайнери в столицата Кигали.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Чарлз поговори с някои от тях след края на дефилето. 

Снимка: Getty Images

Подробности от срещата на Чарлз и Камила по-рано този месец с принц Хари, Меган Маркъл и двете им деца, също бяха разкрити по време на брифинга на двореца в сряда.

Източник казва, че е било "прекрасно" за Чарлз и Камила да прекарват време със семейството. 

Снимка: АP/БТА/ bbc.com/Misan Harriman/Duke and Duchess of Sussex

"Беше фантастично посещение. Принц Чарлз беше щастлив да види внука си Арчи и да се срещне с внучката си Лилибет за първи път. Беше много емоционално за него", издават запознати. 

Embed from Getty Images