Визитата на принц Уилям и Кейт Мидълтън в Пакистан продължава с пълна сила, като днес е поредният ден, който те ще прекарат в държавата. Вчера вечерта, обаче, аристократите направиха изключително силно впечатление на специално събитие в тяхна чест, организирано от британския върховен комисар в страната - Томас Дрю, провело се в столицата Исламабад.

Вижте снимки от приема >>

Те приковаха всеобщото внимание, не само защото са членове на кралската фамилия, но и понеже пристигнаха по ефектен начин, а облеклото им предизвика сериозно възхищение. Двойката се появи пред величествения национален мемориал, представляващ монумент от червен гранит и мрамор с формата на разцъфнал цвят, с моторизирана рикша. За допълнителен колорит, превозното средство бе изрисувано с цветя, птици и тигър.

Но възторг у присъстващите събудиха тоалетите на Уилям и Кейт, които не само напълно си подхождаха, но и бяха в цвета на националния флаг на Пакистан. За първи път, откакто се намира в държавата, херцогът облече традиционна курта в платинено зелено, дело на пакистанската модна къща "Naushemian". С нея Уилям отдаде почит на местната култура, с което спечели уважението на гостите.

От своя страна, съпругата му бе зашеметяваща, истинско олицетворение на думата "блясък". Стилната тъмнозелена рокля с дълги ръкави е на една от любимите дизайнерки на Мидълтън - Джени Пакмън, чиито тоалети тя често носи на публични изяви. В горната част кройката на дрехата вървеше по тялото на херцогинята, като полата ѝ постепенно се разкрояваше, спускайки се до земята. Тоалетът с декоративен шал от едната страна привличаше погледите с безброй пайети и камъни, улавящи светлината и блещукащи като звезди в нощта. За да завърши цялостната си визия, Кейт бе избрала красиви висящи обеци с камъни в кръгла форма на "Onitaa", както и чифт сребристи сандали на висок ток.

Аристократите прекараха вечерта с някои от най-известните местни артисти, представители на бизнес общностите, а говорител на двойката каза пред "People", че събитието е част от техните усилия да се срещнат възможно най-много пакистанци... включително деца и младежи, лидери от правителството, природозащитници, известни културни дейци и спортни звезди.