Популярни личности от светския живот и шоубизнеса бяха в листите за кандидат-депутати в изборната надпревара, но останаха извън парламента. Как ще продължи шоуто - това коментираха в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Евгения Калканджиева, Веселин Плачков и Иван Тенев.

"Шоуто трябва да продължи. Но случващото се "мирише на сеир", смята Иван Тенев.

"Не съм си слагал на сърцето това депутатстване. Участвах на олимпийския принцип. Харесва ми позицията и политиката на партията, която ме покани, и ще ги отстоявам. Искам да съм среден европеец и да живея по европейски стандарти", изтъкна "Агента".

"Купуването на вот, което е забранено от закона, голяма част от него става легално чрез т.нар. застъпници по секциите", смята Веселин Плачков.

"По презумпция е ясно, че някой някого ще лъже. Въпросът е колко повече застъпници имаме, за да им платим по 100-150 лв. и всеки да брои протоколите. Което прави самата кампания и правенето на политика в безумие. Не се прави така политика", смята Плачков.

Стопкадър: БНТ

Според Евгения Калканджиева хората не са били запознати с програмите на партиите.

"Хората в момента се интересуват от препитанието. Това, което видях, е, че по малките населени места нямат добър начин на живот. Заплатите са ниски, бизнесът е сив", коментира Калканджиева.