Стинг се завръща с нов албум в петък - "Bridge", за чието заглавие казва, че е метафора на желанието да преодолееш трудностите, съобщи БТА. Гордън Съмнър, който отдавна е гражданин на света, преживява особено зле решението на Великобритания да разруши мостовете с Европа.

"За мен Брекзит е трагедия. Мъчно ми е за моята страна. Знаем, че това ще е бедствие. Отнеха на младите британци възможността за преживявания в Европа. Това е пълно безумие", каза Стинг пред АФП в Париж между серия от концерти от Атина до Лас Вегас.

Стинг не одобрява и популистките движения, както и антиваксърите. Изолацията през пандемията не е вдъхновила пряко албума му, но проблемите са отразени в някои от темите. Записите от дистанция за Стинг не са нещо ново - и преди се е случвало някои от музикантите да са на различно място.

Мостовете създават връзки както между индивидуални хора, така и между поколения. Мост е и музикален термин - мелодичен преход, изкуство което преминава през джаз, рок или фолк.

Сега обаче идва ред на концертите с публика.

"Трябва да изпълня всички отложени ангажименти заради пандемията. Това може да отнеме 18 месеца, но такъв е животът ми - на път съм от 1976 г.", каза Стинг.