Третият солов албум на Пол Маккартни ще излезе със закъснение от една седмица, поради непредвидено забавяне на продукцията.

Тавата "McCartney III" няма да бъде пусната на 11, а на 18 декември, както беше анонсирано, а седем дни по-късно. Бившият член на Beatles се извини на феновете за забавянето и ги прикани към малко търпение, пише БТА, цитирайки съобщи Контактмюзик.

Сър Пол е записал новата си тава в продължение на 9 седмици по време на локдауна. Той изтъкна предимствата на соловото творчество:

"Когато си сам, когато ти хрумне някоя идея можеш много бързо да си я изсвириш. Това ти дава известно чувство за свобода. Когато си с група, трябва да обясняваш какво искаш да се изсвири..."

Първата солова плоча "Маккартни" излезе през 1970г., следвана от "Маккартни II", издадена едно десетилетие по-късно. При третата си тава Пол не е ползвал услугите нито на продуцент, нито на звукорежисьор, както и при двете си предишни солови изяви.

Говори се, че музикантът е експериментирал с много неща по време на карантината и е използвал "каквото намери", докато е траела изолацията заради Covid-19.