Ерик Холдър младши, членът на банда, който уби рапъра Нипси Хъсъл, е намерен за виновен за стореното от него през 2019 г., съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Хъсъл, бързо изгряващ рап изпълнител, който сам е заклет член на бандата Rollin 60s, раздавал автографи на фенове на 31 март 2019 г. пред магазина за дрехи, който притежаваше в Лос Анджелис, когато Холдър се приближил. След кратък разговор Холдър си тръгнал, но се върнал няколко минути по-късно и прострелял Хъсъл 11 пъти. Двама други мъже също са били простреляни и са оцелели.

Холдър е арестуван два дни по-късно, след като жената, която му е служила като неволен шофьор за бягство, се предава и идентифицира Холдър като стрелеца.

Вината на Холдър не беше поставена под съмнение по време на двуседмичния съдебен процес, тъй като множество свидетели потвърдиха, че той се е приближил до Хъсъл същия ден, а лицето му беше заснето от множество охранителни камери. Вместо да настоява за оправдателна присъда, адвокатът на Холдър, Аарон Янсен, се опитва да убеди съдебните заседатели, че трябва да осъдят клиента му по по-лекото обвинение за непредумишлено убийство.

След двудневно обсъждане съдебните заседатели застанаха на страната на прокурорите, като отхвърлиха идеята, че убийството е било внезапен акт в изблик на ярост. Заедно с присъдата за убийство Холдър е осъден за опит за умишлено убийство и нападение за стрелбата по другите двама мъже и може да бъде осъден на доживотен затвор.