Украинският министър на културата Александър Ткаченко гледал сериала на Netflix "Емили в Париж" и никак не е доволен. Той сподели разочарованието си от "обидния" начин, по който е изобразена Петра - украинската героиня, която се появява във втория сезон на поредицата, чиято премиера бе през декември.

Първият сезон завърши с терзанията на американката Емили, за това, че преспива с гаджето на приятелката си, Габриел (Лукас Браво), както и от изискванията на работата ѝ във френската столица - и културните бариери, които съществуват между нея и колегите ѝ.

Тя се записва в курс по френски за начинаещи, където среща Петра, изиграна от Дария Панченко.

Снимка: Скрийншот CNN

Петра обаче прави лошо впечатление на Емили, когато краде дрехи от местен мол и я насърчава да направи същото, преди да избяга по улиците на града. 

Това накара Ткаченко да осъди сюжета.

"В "Емили в Париж" виждаме една карикатура на украинската жена, което е недопустимо. От друга страна е и обидно. По този начин ли ще се гледа ли на украинците в чужбина? Като хора, които крадат, искат да получат всичко безплатно и се страхуват от депортиране? Това не трябва да е така", написа той в публикация в официалния си канал в "Telegram", два дни след излизането на втория сезон.

Той каза, че е гледал първия сезон и го описва като "доста добър развлекателен сериал", но сега има "няколко коментара".