Зейн Малик от разпадналата се момчешка група One Direction издаде третия си самостоятелен албум "Nobody is Listening", съобщи Ню мюзикъл експрес, цитиран от БТА.

Албумът е пропит с носталгия, копнеж, съзерцателна медитация, желание за забавяне на темпото и фокусиране. В него преобладават любовните балади и нежните песни. Предназначен е да се слуша интимно, на приглушена светлина, далече от препълнените концертни зали.

Предишният албум на Зейн Малик "Icarus Falls" беше приет топло от критиката, но нямаше търговски успех. Той не успя да влезе в топ 10 на нито една класация по света, макар и лоялните му фенове да му се нахвърлиха. Това поставя певеца под натиск за "Nobody is Listening".

 В него има яснота, чувство за зрялост в текстовете - нещо, което липсваше в предишната му работа.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

"Nobody is Listening" съдържа издадените до момента сингли "Vibez" и "Better", в които феновете на бившия член на One Direction се влюбиха от пръв звук, както и още девет чисто нови парчета. Сред многобройните позитивни коментари на музикалните критици, сп. Billboard нарече "Better" - "истински R&B трак, изразяващ любов във времена на неразбирателства, създаден, за да подчертае един от най-невероятните гласове в съвременния поп". До момента сингълът е с над 105 милиона стрийма в дигиталните платформи, а видеото към него събра половин милион гледания само в първите 10 минути от релийза.

Благодарение на дебютния си албум Mind of Mine, Зейн се превърна в първия солов изпълнител в света, заел #1 в класациите в САЩ и Великобритания още в първата седмица от издаването на проекта. Водещият сингъл "Pillowtalk" от хитовата колекция бе #1 в цели 68 държави и наскоро стана част от листата на Billboard "Песни, формиращи десетилетието". Последвалият му студиен дългосвирещ проект - Icarus Falls, също спечели сърцата на милионите му фенове и събра над 5 милиарда стрийма за по-малко от година. Освен чрез самостоятелни проекти, Зейн пожъна успех и благодарение на колаборации с Тейлър Суифт и SIA, както и с Shaed в песента "Trampoline", за която получи награда за "Най-добър ремикс" от iHeart Music Awards.