Победителката от "X Factor" беше задържана за 24 часа вчера следобед, след като в апартамента й беше открита марихуана. От прокуратурата казаха, че не са й повдигнати обвинения.

Вижте снимки на Жана >>

Сигналът до полицията е бил за битов скандал. Когато униформените отишли в дома на певицата в кв. "Гео Милев", приятелят й Лео се е оплакал, че има счупено коляно. По думите му Жана често му посягала.

Мъжът обаче изглеждал леко неадекватен, което накарало полицаите да огледат по-подробно. Така намерили марихуана в Лео и в апартамента. Информацията за открита марихуана в жилището беше потвърдена от пресцентъра на МВР.

След отвеждането на Жана Бергендорф и Лео в Първо в Първо РПУ за разпит, тя се почувствала зле и е прегледана от лекар. Вчера вечерта стана ясно, че е откарана в болница, a няколко медии пуснаха снимки на певицата с белезници в линейката. Според адвоката й клиентката му имала проблеми с кръвното налягане и кръвната захар заради стреса, на който е подложена като изпълнител.

От продуцентската компания на изпълнителката - "Вирджиния рекърдс", излязоха днес и с официално становище по случая:

"По повод появилите се в публичното пространство публикации, касаещи певицата Жана Бергендорф, бихме искали да ви информираме за следното: Вчера, вследствие на отправени към Жана Бергендорф заплахи от неин познат на територията на жилището, в което тя живее понастоящем, Жана сама е потърсила съдействието на полицията".

"Пристигналите служители на реда са спазили стриктно закона, при което както Жана, така и лицето, отправяло й заплахи, са поканени в Първо районно управление на МВР за снемане на показания и изясняване на ситуацията", пише още в официалната позиция.

От "Вирджиния рекърдс" също уточняват, че срещу Бергендорф няма повдигнати обвинения, нито пък е обект на наказателно преследване "във връзка с каквото и да било нарушаване на закона или притежание на забранени вещества, каквито спекулации се появиха в редица медии".

Продуцентската компания добавя, че Жана е добре и се готви за участие в Бургас утре.

Вчера колеги на Бергендорф направиха във Facebook хаштаг supportzhana в нейна подкрепа.