Групата от Лос Анжелис бе хедлайнър на втората вечер на фестивала София Рокс. Много след златните си години, музикантите се явиха пред българска публика в значително подменен и разширен състав (осем души, включително четирима китаристи).
Още в самото начало стана ясно, че парчетата от албума Chinese Democracy (2008) нямат много общо с парчетата, които направиха Gn'R един от символите на 90-те. А Аксел Роуз от 2012 г. е доста по-различен от лошото дете на рока от онова време - и то не само като визия, а стилът на групата е по-еклектичен.
Феновете очакваха да чуят старите хитове и не бяха разочаровани. Почти в самото начало на шоуто бе представена Welcome to the Jungle, за да се мине през класики като Sweet Child O'Mine (добър опит на DJ Ashba да замести Слаш), Don't Cry и November Rain до финалното Paradise City. През това време Аксел смени десетина сака и шапки и успя да се скара веднъж на публиката.
Приятна изненада бе импровизацията му върху Пинк Флойд и идеята всеки от музикантите да изпълни любимо парче по време на солата.
Концертът бе съпътстван от щедри пироефекти и известни проблеми с озвучаването.
Преди Гънс Ugly Kid Joe успяха да вдигнат настроението на изтощената от жегите публика, а вокалистът Уитфийлд Крейн обиколи целия стадион и почти стигна до ВИП ложите. Часове по-късно същият номер направи и Рики Уилсън от Kaiser Chiefs - само че за публиката от полупразния сектор В. Феновете на Within Temptation  посрещнаха ентусиазирано магнетичната им вокалистка Шарън Ден Адел, а тя им отвърна подобаващо.
Направи впечатление почти пълното игнориране на забраната за тютюнопушене (малцина си правеха труда да излизат извън стадиона), а след края на концертите на стадион "Васил Левски" останаха купчини боклуци.