Носителката на две награди "Оскар" заяви това по време на пресконференция на 68-ия кинофестивал в Кан. По думите на звездата в информацията на Варайъти, посветена на филма "Carol", описващ лесбийска любов, думите й са били извадени от контекста.

Звездата пресъздаде по памет разговора. На въпрос: "Имали ли сте отношения с жени?", тя казва: "Да, много пъти. Имате предвид дали съм имала сексуални отношения с жени? Тогава отговорът ми е "не" - поясни Бланшет пред журналистите. Тя изрази надеждата, че ще дойде време, когато вече няма да е необходимо хората да обсъждат сексуалността си.

На Кейт Бланшет бе отделено специално място в майския брой на Варайъти, който е посветен на кинофестивала в Кан.

"Carol" на режисьора Тод Хейнс е адаптиран по роман на Патриша Хайсмит и представя любовната връзка между млада служителка (Руни Мара) в голям магазин в Манхатън и важна клиентка (Кейт Бланшет) през 50-те години на миналия век. Филмът беше показан на 17 май в конкурсната програма.

Бланшет е носителка на две награди "Оскар" за ролите си в "Авиаторът" на Мартин Скорсезе и "Син жасмин" на Уди Алън. 45-годишната Бланшет и съпругът й от 18 години, сценаристът и режисьор Андрю Ъптън имат три момчета и осиновиха малко момиченце през март.