Колкото и богато да хапват празнуващите обаче, има голяма вероятност да им остане значително количество хранителни продукти. Особено трудни за съхранение са бързо развалящите се плодове и зеленчуци. На помощ в случая може да се "притече" обикновената домакинска гъба, пише БТА.

Широко разпространеното схващане е, че плодовете и зеленчуците трябва да се съхраняват в долната част на хладилника, за да се запазят възможно най-дълго. Някои експерти препоръчват херметично съхранение или специални контейнери.

"Номерът" с домакинската гъба обаче е къде-къде по-практичен, според канала в YouTube на експертите по домакински "хитринки" HouseholdHacker. Идеята на спецовете е да се поставят чисти и сухи домакински гъби на дъното на чекмеджетата в долната част на хладилника, в които се съхраняват плодовете и зеленчуците.

Логиката е, че гъбите ще попият влагата - основната заплаха за бързото разваляне на нетрайните продукти, и те ще запазят свежестта си за по-дълго време.