Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков, ще представи великолепния си моноспектакъл – "Пилето, което казва КУ" в есенно турне из България. Театралният полет на спектакъла ще стартира от София – на 26 октомври в Нов театър НДК.

Следват вълнуващи срещи с публиката на следните дати в градовете:
Пловдив - 4.11, Куклен театър (представления от 19 и 21 ч.)
Русе - 8.11, зала “Военен клуб”
Велико Търново - 10.11, НЧ “Надежда”
Сливен - 17.11, зала “Сливен”
София - 19.11, театър “Сълза и смях” (късно представление - 21.30)
Бургас - 28.11, Драматичен театър “Адриана Будевска”
София - 1.12 и 5.12, Нов театър НДК (от 19.30 ч.)
Стара Загора - 18.12, Драматичен театър “Гео Милев”
Горна Оряховица - 19.12, НЧ “Напредък”


Билетите са в продажба на касите на залите и билетните центрове по градове.

Турнето е организирано в отговор на огромния интерес, запитвания и покани към актьора за гостуване в конкретни точки на страната. Феновете, които още не са се срещали с "Пилето, което казва КУ" ще имат възможност да се насладят на един смислен и стойностен спектакъл със съвременна тематика и текст, поднесен забавно, с вкус и чувство за хумор.
  
Сценарият е на Александър Урумов и е по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков-баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героя си – нощен пазач на секретен склад. В хода на спектакъла го виждаме в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори на тях, да се забавлява, и най-вече да се развълнува, партнирайки на Иван Юруков в “Пилето, което каза КУ”.

Тази година звездата на Народният театър получи поредна номинация за “Аскеер” в категорията "Главна мъжка роля" за блестящата си игра в “Майстори” (за ролята на майстор Найден). Иван Юруков играе и в най-касовите спектакли на Народния театър - „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж” и в „Червено” в Театър 199.

Преди броени дни беше официалната премиера на филма “Дъвка за балончета”, в който Иван Юруков и Теодора Духовникова играят главните роли.