Брижит Макрон отправи специална покана към нашата първа дама да ѝ гостува по време на работното посещение на президента Румен Радев във Франция в началото на декември.

Вижте снимките >>

Двете дами са се разходили из есенен Париж, а г-жа Макрон е отделила два пъти повече време от предвидения час и половина за г-жа Радева, пише "24 часа".

Те са посетили големите забележителности на френската столица, качили са се на Айфеловата кула и са се разходили с корабче по Сена.

След това Брижит и Десислава са се насладили на приятна вечеря в ресторант с гледка към града на любовта. По време на вечерята Радева подарила на Макрон играчка за елха с българска шевица, но в цветовете на френското знаме. Брижит обещала да я закачи на елхата в Елисейския дворец.

Десислава Радева е с елегантно сиво палто и контрастен розов шал, а на вечерята е със сивата жилетка от фина плетка и черния панталон. Предвид неформалната обстановка на срещата и свободните занимания, това облекло не изглежда фрапиращо, както беше на срещата, на която тя се появи до президента Радев.

Визитата в Париж е продължение на отношенията между двете първи дами от лятото, когато семейство Макрон посети България, а Десислава Радева се представи като отлична домакиня.