52-годишният актьор трогна всички с идеята си да повдигне духа на малчуганите и семействата им с любимия герой от "Карибски пирати", съобщи Children's Hospital Foundation.

Вижте снимки на Джак Спароу в болницата >>

Вижте видео >>

Деп, който пристигна с хеликоптер на покрива на болницата, остана при децата три часа. С него беше и колегата му пират Стивън Греъм.

Джак Спароу си поговори с малките пациенти, снима се с тях и даде интервю за телевизия, в което обясни с типичния акцент на морския разбойник, че си е прекарал чудесно.

В момента в Австралия се снима "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории". Петият филм от поредицата трябва да излезе по кината на 7 юли 2017 година. Четирите предишни ленти събраха в международния бокс офис повече от 3,73 милиарда долара от продажбата на билети.

В края на май Джони Деп бе заплашен от затвор за срок до десет години в Австралия или от максимална глоба в размер на 340 000 долара за незаконно внасяне в страната на двата му йоркширски териера, припомня в. "Сидни морнинг хералд".

В края на април Джони Деп, който е пътувал с частния си самолет, взел Бу и Пистъл със себе си в Австралия. При пристигането си в страната обаче той не е обявил пред властите, че води със себе си домашните си любимци. По този начин животните не са преминали задължителните ветеринарен преглед и карантина.

След като научил за случилото се, министърът на селското стопанство на Австралия Барнаби Джойс бе поставил ултиматум на холивудския актьор - през следващите две денонощия кучетата да бъдат изведени от страната или ще бъдат евтаназирани. Тъй като бяха заплашени от смърт, кучетата на Джони Деп, йоркширските териери Бу и Пистъл бяха превозени със самолет обратно в САЩ, припомня БТА.