Тази година едно момиче заплени българските медии с нежната си и чиста красота. Елица Луканова стана "Най-красивата абитуриентка" на Dir.bg и победата ѝ бе широко коментирана в уеб пространството.

Вижте снимки >>

През 2018 година 548 усмихнати момичета от цялата страна и чужбина се включиха в 12-ото поред издание на конкурса. Всички те показаха своите щастливи и безценни мигове от бала, запечатани в общо 2236 снимки. Победителката бе избрана от Звездното жури — Ивайло Захариев, Дария Симеонова, Калоян Минев и "Най-красивата абитуриентка" на 2017 година Мила Слепцова. Елица Луканова спечели "СПА ваканция за двама в апартхотел "Лъки Банско", разкошно колие от авторската колекция на Goto Jewellery and diamonds и комплект Refan Gold Collection, осигурен от Refan за всички финалистки в "Най-красива абитуриентка".

"Най-красивата абитуриентка" Елица Луканова

Снимка: Иван Григоров, Dir.bg

Ето какво сподели Елица веднага след победата:

"Цялата емоция, всичко това, ще ми бъде спомен, за който ще разказвам, докато съм жива. Искам да благодаря за уникалните подаръци, да благодаря на журито, което ме избра, и на потребителите, които са гласували за мен. Ужасно съм благодарна на всички вас! Ако някой ме пита: 'Нещо интересно случвало ли ти се е в живота?', ще кажа: 'Да! Спечелих конкурса в Dir.bg за Най-красива абитуриентка!'"

Една българка спечели доверието да представя с красотата си цяла Европа. Юлия Бакалова спечели титлата "Мисис Европейски съюз". През 2018 г. тя стана и "Мисис Нидерландия Европа". Майката на три деца е омъжена за ученическата си любов. От 9 години тя и съпругът ѝ живеят в Холандия, където красавицата завършва Икономически колеж в Хага. В момента Юлия управлява собствена счетоводна къща.

През ноември тя откри в Хага форум за борбата срещу домашното насилие. Благотворителната разпродажба на чанти за проекта "Чуй гласа ми" премина при oгромен успех.

"Красотата не е моя заслуга - дължа я на Бог и родителите си, но аз съм майка на три деца, съпруга, професионалист, който е ценен и верен приятел. На конкурса ни оценяваха не само по външен критерий, но преди всичко оценяваха нашата комуникативност, поведение, качества. Радвам се, че точно мен избраха да представлявам европейската жена", каза тя пред Dir.bg.

Тази година не дотам харесваната от масовата публика Тамара Георгиева предаде короната на "Мис България" на 18-годишната Теодора Мудева от Бургас. Теодора спечели още 5 специални награди на конкурса. През лятото възпитаничката на Английската гимназия се окичи и с титлата "Кралица на Бургас". Тя ще представи България на "Мис Планет" в Тайланд. 

Теодора Мудева и Тамара Георгиева

Снимка: Bulphoto

През декември 2018 г. Калина Митева ни представи на "Мис Свят" в Китай. Тя се класира в топ 20 в два етапа от конкурса. Пред Dir.bg Калина сподели:

"Чувствам се горда, че постигнах някакъв успех, а също така и много по-уверена, че с постоянство и желание може да постигнеш това, за което мечтаеш."

Габриела Топалова пък тази година представи страната ни на "Мис Вселена". А какво има да ни разкаже за представянето си в Тайланд очаквайте съвсем скоро в Life!