Всеки ден в периода от 12­ до 24­ декември сайтът й Pottermore.com ще публикува по един нов разказ за приключенията на "момчето, което оживя", както се казва първата глава от първата книжка от поредицата за Хари Потър, излязла през далечната 1997 г., съобщава сайтът thebookseller.com.

Разказите ще разкрият новости около различни герои на фантастичната поредица като Драко Малфой и Флориан Фортескю, собственикът на "Сладоледената къща".

Роулинг, която издаде и първата си книга за възрастни "Вакантен пост", редовно възкресява героя си за огромно удоволствие на феновете на поредицата, която официално приключи със седмия роман през 2007 г.

През май Роулинг публикува разказ за 34-годишния Хари, който заедно с приятелите си посещава световната купа по куидич (измисления спорт - нещо като футбол с метли, който се играе в училището на Хари). А за Хелоуин авторката разпространи онлайн 6 разказа, един от които посветен на злодейката Долорес Умбидж. Прототип на нейния образ бил омразна учителка на Роулинг, разказа тя тогава.