Предстои да видим една истинска онлайн приказка. Дали съществува истинска любов и защо представяме фалшивите си образи в интернет разкриха актьорите, ден преди официалната премиера на лентата.

"Естествено, че любовта може да бъде само игра. Докато си играеш на тази весела игра, наречена любов, може да си счупиш крачето. Интернет е място, в което можеш да се шегуваш с хората, но не и да направиш нещо сериозно и истинско", сподели актрисата Койна Русева. "За мен интернет е само средство за информация, не за комуникация. Хората ги е страх да комуникират на живо. Аз не се страхувам да гледам човека, с когото говоря в очите, да усещам всяко трепване на мускулите на лицето. Расте едно поколение което е забравило отживелицата на миналия век на общуването очи в очи", разказа актрисата.

Идеята за "Love.net" на режисьора Илиян Джевелеков датира от 2004 г. "Оттогава промяната в интернет пространството е страхотна. През 2004 г. Фейсбук не съществуваше. Сайтовете за запознанство като численост бяха десетократно по-малко, обясни режисьорът. Той сподели, че вярва в съществуването на онлайн любов, тъй като статистиката говори сама - над 10 000 двойки са се срещнали и оженили през интернет. Затова истинска любов наистина може да бъде срещната в мрежата", сподели той.

"Съвременните Ромео и Жулиета имат нови пречки пред любовта си. Може би интернет да се окаже такава пречка. Но те със сигурност не са във филма. Това са по-леки истории, без драма и мизерия. Моят герой е малко нахален, нагъл, но накрая си намира майстора", пошегува се Захари Бахаров, изиграл една от главните роли във филма. "Аз не мисля за интернет като за нещо страшно. Хората няма да се променят с или без интернет, те си остават хора. Хората искат да се обичат, търсят другия. Сега етапът на флирта и първите срещи е станал много по - бърз, но хората трябва да се намерят. Интернет нищо не прави по въпроса", категоричен беше актьорът.

От 1 април любителите на киното ще могат да се насладят на екранния дебют на модела Диляна Попова. "Не ползвам сайтове за запознанства, не вярвам в такъв вид контакт. Нещо трябва да ме провокира в ролята да извадя онази частица от себе си, която да е близка до героинята. Трябва да намериш ключето и да имаш способността да се отключиш и да се покажеш пред хората. За мен любовта е много важна, любовта във всичките и варианти - любов между приятели, между майка и баща. Любовта е много важна част от мен и мисля, че за всички хора трябва да е така", сподели Диляна.

Вижте снимки от благотворителната премиера на 28 март >>