Пълнена тиква

Има я в 2 варианта: 1.Постна за Бъдни вечер. Отрязва се капаче на тиквата така че да може да се почисти. На средно голяма тиква - диаметър около 10-12 см. С ръка осолявате от вътре и омазнявате с олио. Слагате да се поизпече на средна температура.

Обратно в новината

Коментари - Пълнена тиква | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изчистваш тиквата отвътре, намазваш е с мед и пълниш плодове нарязани на кубчета. Дюля, круша, каквито искаш сушени плодове- сини сливи, боровинки, смокини, кайсии смесени с канела и мед. Пълниш тиквата и печеш на 150 градуса поне 90 мин.

Ужасно звучи и в двата варианта! Особено гадно е мека. лепкава, леко сладка тиква с кайма?! Много по-хубав е вариантът със сушени плодове, но няма да го напиша.

е,е,е защо няма да я напишеш...