Натрапчивите майки правят децата си дебели

Майките, които карат бебетата да ядат повече по време на закуска или обяд, накрая се сдобиват с тригодишни дебеланковци, сочи американско проучване

Обратно в новината

Коментари - Натрапчивите майки правят децата си дебели | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обяд-отворят някоя "консерва"(тук има такива за деца),без да ги е грижа с какви консерванти са пълни и даЛи въобще има някакви витамини.Вечеря хамбургер или пица.Хлапето е на самоотглеждане и възпитание от телевизора,докато майката си търси нещо на компютъра или гледа разни сапунки.За хлапетата които ходят на детска градина/ясла при тях проблема със затлъстяването не е толкова голям,защото успяват да изразходят по-голяма част от приетата чрез храната енергия.Но не всеки може да си го позволи-минималната цена е 80% от минималната работна заплата и повече в зависимост от населеното място.Истината е,че голяма част от майките са на принципа ,"не я/ го /насилвам да яде-като огладнее тя/той сам/а намира какво да консумира".Така ,че това изследване е един вид оправдание за похарчените средства и поредна манипулация за промиване на мозъците им.

Това са абсолютни глупости.Голяма част от американскитев бебета са дебееели.Това за придирчивите майки може и да има някаква доза истина,защото жената се притеснява дали може да осигури необходимото количество витамини и хранителни съставки,като се има предвид,че е безработна или средствата които получават са под социалния минимум за член на семейството.Голямата истина е ,че американките не се интересуват какво консумира детето им и дали има достатъчна физическа активност.За закуска им напълнят една купа с мюсли и малко мляко или просто им връчат една шоколадова вафла и с това въпроса приключва.Обяд-отворят някоя

Абсолютно споделям резултатите от изследването. В България, без да сме правили изследване в детската градина сме установили, че днешните родители се интересуват главно какво ядат децата им. То и само това се коментира в държавата, визирайки последните напъни на министър Найденов, свързани с храненето в детските градини. Ама това, какво са учили днес децата, казват ли "добър ден", "довиждане" и т.н., за родителите не е проблем. Проблем е яденето. Ядене и само ядене.

това е въпрос на възпитание и интелектуално ниво на майката. някои и е казал какви дози трябва да изяжда детето на ден и тя гледа да изпълни нормата и ако детето не иска да изяде това количество тя се притеснява то да не е болно и да не би да не получи достатъчно количество полезни хранителни съставки.