Колко килограма трябва да качите по време на бременността

Много жени се безпокоят от въпроса колко килограма е нормално да се качат по време на бременността и има ли някаква установена норма.

Обратно в новината

Коментари - Колко килограма трябва да качите по време на бременността | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз за 9м. качих 7кг. и родих перфектно момиченце с мерки 2900гр/ 49 см. След раждането все едно не бях раждала :) коремът ми направо хлътна, а ми е втора бременност. И първия път беше същото,качих около 9кг само коремът ми през бременността беше по-голям и бебето съответно беше по-едро 3500гр. Така че не се влияйте много от подобни статии, всичко си е до организъм, защото от абсолютно нищо не съм се лишавала, даже втория пих и протеини, за да кача кг, че лекарката се притесняваше.

Статията я четох, но сметките не излизат :-)

Аз от 50 кг. в деня на раждането бях станала 71 кг. бебето ми се роди 2,900 кг. но най-странното е че на изписването от болница бях 60 кг. Къде отидоха 11 кг. за 4 дена до ден днешен не мога да си обясня ???

естестено, че е ориентировъчнол то винаги си има специфики. и на мен като забременях ми казаха, че съм била с поднормено и мога да кача до 18 кг, но за съжаление имах чувство, че пълнея и от въздуха та качих повечко, не от преяждане. въпрос и на хормони предполагам. и на мен ми е малко чудно с тези 6 кг например, но явно може

За 6 не знам, но майка ми от 42 е станала едва 49 кг. и макар и в 9 месец съм се родила 1,700 кг. Така е възможно да се качат много малко килограми, но със сигурност това ще се отрази на бебето и то няма да се роди 3 кг. и повече ! Аз затова по време на бременността си хапвах всичко което ми се яде и което смятам че е полезно за бебето и въобще не ми пукаше че качих 21 кг. - малката пак си беше кльощава 2,900 49 см. :-) сега е на 50 дена и вече е 5 кг. 55 см. а на мен ми остават само още 6 кг. за смъкване ! Така че моят съвет към всички бъдещи мами е : яжте си нормално, хапвайте всичко което ви се яде, но без да преяждаде, кг. се смъкват, важното е децата ни да са здрави !

статистиката е подвеждаща. осмото чудо на природата /демек николетка/ качи 6 кг - така пишеше оня ден, пък роди бебе 3.5 кг, ако беше качила 10-12 сигурно бебето щеше да е проходило