Документ против Коко Шанел разтърси модния свят

Предположения, че известната дизайнерка Коко Шанел е помагала на нацистите, отдавна са изказани в публичното пространство.

Обратно в новината

Коментари - Документ против Коко Шанел разтърси модния свят | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

i kakvo kato e satrudnichela ,ty e VELIKA

"опетняване името на дизайнерката"... Че тя умряла отдавна... Няма как да разбере, че името и е "опетнено"... френски глупости....

И какво общо има модната къща днес с това, което е правила Коко вчера? Направо да ги съдят всички, начело с Карл Лагерфелд, щото е и немец видите ли.

И на кого му пука?!?!?

Карл Лагерфелд е точният човек в точния момент.

и името се присвояват от силните на деня. Ако човек постигне нещо голямо, гадовете правят бизнес с актове за заслуги или свидетелства за престъпления дори на гроба му ..

Аман от претоплени манджи. Има цял филм за Коко Шанел, където се описва и този период, след който кариерата й времено замира, но след години на застой тя успява да възроди бизнеса си.

А за спонсорите на т.нар. нацисти - Ротшилд и сие еврейски банкерчета - някой няма ли да сети?! Или то е било само бизнес без симпатии?!

Това Абвер, това Гестапо, това нацисти, това Луфтвафе, това СС... давай всичко на куп :))) Учудвам се, че не са споменали и за хитлеристи. Абе, хора, това не са синоними, съвсем различни неща са. Освен четене, и разбиране е хубаво да се ползва. Скоро да не се окаже, че е била надзирател в концентрационен лагер? п.п. По любознателните могат да прочетат кой е Канарис и защо е бил екзекутиран. Останалите си знаете, че знаете всичко, няма какво да ви кажа.

Същите обвинения има и към Louis Vuitton.

Занимават ни с ГЛУПОСТИ. В момента, руснаците нападнаха и превзеха части от Украйна, поради, което и България губи от това, а тия пишат за неща преди 100 години. Явно някои руснаци ги е яд че не е Коко Шанел НЕ е правела дрехи за руснаците преди 100 години.

МНОООГО СИ ПРОСТ, САШЕ !

Ние като нация трябва да се скрием и да не се обаждаме на тази тема, защото цялата държава е била с фашистите по това време.

Простако,тая държава тогава е била истинската България.България на Кубрат,Аспарух и Симеон!!!

Руското посолство, пак ли ви пуснаха тока и нета?? То няма лошо, ама да ви бяха докарали и водка да кротувате. :)

за по-запознатите- тя цялата си кариера е изградила предлагайки "услуги" на разни платежоспособни господа, та това си е просто в кръга на дейностите й. Жената си е била "професионалистка" от всякъде.

защо се възмущавате комунизмът е по лош от фашизма а в бг е пълно с комунистически престъпници

Същото е...Както всички наши известни лица от миналото са били сътрудници на ДС. Това е положението...Във време на война или комунизъм всичко е спорно...

Напълно вярно!Тоюно от нацистите комунистите са всаимствали всички гадости за манипулация и геноцид на населението,които са прилагани открито преди,а сега задкулисно,но с пълна сила.Фашизмът не си е отивал от България.Макар и привидно с Фашистите България е била в много по-изгодна позиция и доста по-просперираща като Монархия!Това е факт,който не се хараесва на новозабогатялото комунистическо селячество!

Правилно! Волен - цар! Волен - цааар! Волен - цааааар! Болен - цар. Може и някой като Фердинанд да внесем от ЕС, дето да такова наред дупетатите, в буквалния смисъл на думата. И жените им - също!

Едвам дочакахте повод за сексистките си изказвания, нямащи общо с материала.

сътрудничеството на Коко Шанел с нацистите е било добре известно. Тя след освобождението на Франция няколко години е бил в немилост, отбягвана и отхвърляна от обществото. Разминава й се защото е Шанел. Даже емигрирала. После й прощават. Но до сега документи за сътрудничество на Абвера не бяха известни.

След А идва и Б. Може би е време да станат по-публично достояние действията на някои фармацевтични компании по това време... като например опитите върху хора в лагерите...

Какво се очаквало сега от модната къща да направи - да повдигне обвинение срещу създателите на филма за опетняване на името на тази френска гъска ли? А защо френската прокуратура не повдигне обвинение срещу френската гъска за колаборационизъм с хитлеристка Германия?

Само един балкански Ганьо може да нарече Коко Шанел френска гъска. Разбира ти главата, прошляк...

Интереса клати феса.Не откриваме сега топлата вода,нали?

дя-до

Браво, бе! Има-няма 70 години и се сетихте. Няма успешен бизнесмен от онези години, който да не е играл по свирката на нацистите. Войните правят богатите още по-богати, а бедните - по-бедни или направо мъртви.

Ми че то това не е никаква новина, то се знаеше отдавна. Както и за връзките и с Валтер Шеленберг, шефа на разузнаването на SS. Ама тука има нещо объркващо - да не става въпрос за агентурната дейност на Коко Шанел след разтурянето на Абвера? Защото в Абвера са работили всякакви други, само не и нацисти. Нацистите са били много малко, а лично адмирал Вилхелм Канарис е действал активно против Хитлер и нацистите. Затова разтурят и Абвера. Доизяснете малко историята защото звучи малко объркано...

шшшт! не смей да говориш в разрез с партийната, пардон, евроатлантическата линия.

Браво на нея!