Котките общуват с нас чрез мяукане, мигане и с мустаци

Когато става дума за котки, тяхното мяукане означава много неща, с него те ни казват: "Здравей", "Нека се гушкаме" или "Тук съм!"

Обратно в новината

Коментари - Котките общуват с нас чрез мяукане, мигане и с мустаци | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моят Гошко се роди на леглото на внучката ми. Майка му почина, но той вече е на 17 години и е верен като човек. Когато иска да яде мяука по един начин, а когато иска да си лягаме (тъй като спи при мен), издава съвсем различни звуци и ме води в спалнята. Истинско човече. Не контактува с другите мацета (има си характер както при хората). Дори знам на кой човек духът се е вселил в него.

Имаме се три на село - прекрасни са и по своемо различни, с характер и особенности всяка една от тях, както при хората, жалко е когато възприемам животните като низши същества и ги подритваме. Някой път наблюдавайки ги можем доста да научим от тях!

Hunde kommen wenn sie gerufen werden. Katzen nehmen es zur Kenntnis und kommen gelegentlich darauf

Ако имах котка изобщо нямаше да й трая мурафетите със 17-те й вида мяукания. Бой по манерката всеки път, когато ми се прави на интересна!

Jeni

Е хайде сега тъпотии!

Вероятно затова и нямаш :)

Котките не са това,което бяха!Вече КОТКИТЕ атакуват КУЧЕТА!

Това книга от серията за дъмис ли е? Всеки знае какво значи поведението на котката освен кретените разбира се...

Приятна статия.Не знам за вас ,на на мен ми е много по приятно да чета за истински животинки,от колкото за поредната изцепка на някой двуног нашенец с животински прякор

Jeni

Котките общуват с нас както си искат, в повечето случаи са много досадни, но това ги прави изключително чаровни!

Чаровни, ми. Моята котка сменя по три вида тоналности, докато и сипя в купичката. Приказват, да.

Досаднички са... и ние си имаме един щуролинчо, дето само ме чака да седна някъде и да се нацеди в мен...ама пък е и добро другарче...