Първите в България мобилни къщи за бездомници

Проектът предлага решения на колела и грасрутс подход за подобряване на условията на живот и работа на бездомните.

Обратно в новината

Коментари - Първите в България мобилни къщи за бездомници | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оруел, къде си? Стани и виж какво ни рекламират по "национални" медии....

Това кучешки колиби ли са? Тия направо се подиграват...

Помните ли Чичо Тиквичка от "Приключенията на Лукчо"? Много отдавна съм я чела, но имам смътен спомен как човечецът много искаше да има къща и цял живот беше спестявал и накрая успя да изгради ей такова нещо. Толкова малка къща, че главата му се подаваше от нея. И не спираше да въдиша.

Имаше едно предаване по БНТ преди години което правеше и водеше Тодор Колев лека му пръст. Та вече имаме отговор на този основен въпрос: Тодоре вече ги стигнахме американците. Имаме си клошари на които ще се направят кучешки колибки или казано бидон-вили.

По-добре една казарма стегнете и ги настанете там.Даже може и да маршируват, да не скучаят.

Проектант на тия къщурки е като,че ли същия, тоя който проектира и павильоните и навесите по автобусните спирки-т;н-гълъбарници,е тези са кучкарници.

Цинизмът придобива все по-изтънчена и хуманна форма ... Пфу!

Предлагам тези "къщички" да бъдат в кръг около "Народното събрание" в услуга на депутатите.Така ще се спестят пари за скъпи лимузини,шофьори и апартаменти за тях.Близо до работното място.Със спестените пари по този начин да се построят домове за възрастни самотни хора които с труда си са градили нашата държава, а тези в парламента я рушът с лека ръка вече 25 години и тези къщички са всичко което заслужават.

Всички коментари са отрицателни, но искам да питам критиците какво предлагат? Ще отсъпят ли домовете си, или ще купят такива за бездомниците, каквито има навсякъде по света, дори в най-богатите държави,а нашата не е оттях.

Поне няма да ги лъжа и да крада пари от общината!Което въобще не малко.

Защо не оставите самите бездомни да решат дали ги устройва, или не? Лесно е да се критикува, но е трудно да се измисли решение, затова не тръгвайте веднага с критиките срещу тези, които поне се опитват да измислят нещо.

Аз с удоволствие ще ти кажа какво предлагам - Вчера излезе информация че 160 села нямат жители... ето ти ги жителите.... Къща, двор, градинка... Да знам "тия бараки и полусрутени къщи дом ли са?" А тая кучешка колиба дом ли е? Само дето тая барака с труд и малко помощ от държавата под форма на матереали може да стане дом, а тая кучешка колиба каквото и да и правиш, ще е все кучешка колиба... Да допускам че много хора ще кажат "абе аз не искам на село, по -добре под моста в софия , от колкото под покрив на село" (все пак половината емигранти на запад се водят от същата политика), но поне им дайте право на избор.... Искаш да живееш с покрив над главата? Добре, дава ме ти 1000 тухли 3 кубика вар, 5 кубика дърва и 500 керемиди (например), ето тук в това селоимаш си 3 декара двор, в който да си гледаш каквото си решиш там.... Живот и здраве 200 човека да се заселят там , ще има и магазинче след време, ще има и кмет, че и здравен пунк може да се открие и все ще по-добре от колкото в подлеза на гарата!

нашата мила държава има пре достатъчно свободни сгради в всяко населено място. Та вместо да се дават пари на НПО та които в БГ то са повече от колкото имаме нужда то по добре е да се отремонтират сградите и да се използват за покрив на хората. Да им се даде възможност да изберат и да ми се предостави земя и възможносит нещо да произвеждат и да помагат на обществото. Сиреч на ново да се върнат в обществото ни.

Иначе казано, да легализираме спането и срането навън.

Вече вместо да питаме как ще ги стигнем американците то вече имаме отговор НИЕ СТИГНАХМЕ АМЕРИКАНЦИТЕ!

И дано проработи, за да облекчи живота на най-бедните.

Хахах каква добра идея е това бе? Това си е истинска гавра. Цялата работа е 20 човека дето са направили НПО тата да ударят едни сериозни кинти дадени от ЕС за глупости. РАБОТНИ МЕСТА ТРЯБВАТ НА ТАЯ ДЪРЖАВА И НАРОД. А както е написал един чиляк " На циганите еднофамилни къщи а на хората кучешки колиби.".

Кошарите в мобилни ковчези, циганите в еднофамилни къщи и апартаменти.

Вместо да приберем хората от улицата, ние ги легализираме и настаняваме в кучешки колиби. Кое НПО в случая се гаври?..

Всеки Клош ще е като Диоген от Синопа, остава и да почнат с умствените упражнения

Това къщички за кучета ли са? На мен на такива ми приличат.

Това е псевдо-хуманно, лицемерно и цинично отношение към човешки същества!Хората трябва да живеят в истински домове, а не в кутии!Все пак живеем в 21 век!

Парламенто, Президенствоту, Партиийте - и пр.е. измикяри в нашта срана Шопландия !!

Отвратителна гавра с хората, за която някои тарикати и мошеници вземат и пари. Вместо държата да се погрижи и да осигури някаква трудова заетост, вместо да се помисли как да се заселят пустеещите села и да се обработват пустеещи земи, да се произвежда, се предлагат някакви къщи за кучета...или хората вече са припознати на кучета от властта?!

Тези къщички на колела ли са? Кой ще ги тегли и къде ще ползват WC? По добре ще е да направят обществени WC и чешми за миене, защото иначе е нетърпимо. Бездомниците стават все повече и повече, след някоя и друга година ще започнат да живеят активно на улицата, там ще си готвят, ще спят, ще се перат и ще заприличаме на Индия на 100%.

На сивата къщичка с бойната кула и амбразурите й липсва само една тежка картечница или гаубица, и се превръща в отличен мобилен танк!

Какви са тези курници?

ковчези на колела

ГРАС РУТС ко е тва ве ДИРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР? Това ми звучи като да спим по полята и по пътищата. Представете ли си за какво се дават пари ? Не за производство не за работни места, а една малка групичка от тарикати да си напълнят гушките. Преди време пак едни НПОонца спечелиха проект за повишаване на здравната култура и информираност в здравеопазването като наслагаха табла по всички болници и мед. центрове. Ей така правят хорат апари от китай внасят табла за 5 лв бройката и след това слагат с 4 дюбелчета и готово прибират по едни здрави пътни, командировъчни, храна и т.н.

Кой ще мести мобилните къщички и банята? Бездомните могат да решат, че в някои дни ще живеят и ще се къпят пред сградата на НС или в градинката пред президентството.

Надявам се да им хареса пространството около народното събрание. Трайно да им хареса, та поне един път избиращи и избрани да са на едно!

Ехаа, как се грижи за нас държаватаа...

ПРИЛИЧАТ МИ НА КЪЩИЧКИ ЗА КУЧЕТА,НО ВСЕ ПАК Е НЕЩО!!!!