Какво да не правим, когато сме на гости

Ако искате отново да ви поканят на гости, не трябва да нарушавате някои основни правила на етикета.

Обратно в новината

Коментари - Какво да не правим, когато сме на гости | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американизацията промени българския манталитет до неузнаваемост. Кой си качваше краката на масата преди 26 години? Кой си позволяваше да отваря хладилника на домакините ? Ние растяхме с това възпитание. Освен това има принцип: Всичко което е сложено на масата може да бъде консумирано без да се пита по време на вечеря,пита се само ако блюдото е далеч- дали може да ти бъде сервирано още от него. Не зная кой пише тези глупости. Принципът е" чувствайте се като у дома си,но не забравяйте,че сте на гости!"

Това са Балгарски глупости. Какъв е смисълът да се казваме чувствай се като у дома, когато не им е позволено нищо.

Бих казал и да се сещате кога да си тръгнете. Имам един приятел с тоя проблем, по 5-6 часа е засядал. Вече не го каня вкъщи, само навън с него.

Лошо възпитание е също, когато домакинята си облизва пръстите при сервиране и после пипа храната на гостите; пушенето на трапезата, когато хората се хранят; здрависването през главите на гостите и много още вредни действия от липса на възпитание и лоша битова култура.

Учтиво е и прави добро впечатление, когато на другия ден се обадиш на тези хора, на които си бил на гости предния ден и благодариш за почерпката.

Дали на нашите "гости" от Сирия, Ирак, Афганистан и прочие им ги разясни тези правила тяхната домакиня Меркел? Те всъщност малко от тези правила не спазват, те направо си серт, където ги споходи нуждата, или си ползват жените без да нарушават личното пространство на спалните. Ама и не видях да има правила за подобни действия на "гостите". Пък те и изобщо не се интересуват от поканата на домакините така или иначе, чувстват си се като господари.

kapi

Е, за мен ама никак не важи... може би защото моите гости са ми приятели... Направо не мога да си представя някой да ме пита "може ли да си налея?" или "може ли да си взема още едно кИфте?"... И ако е важно ще говори, никой не е умрял, защото друг е говори 2 мин по телефона... Колкото до краката , ами то ако всъщност не беше удобно - никой нямаше да го прави... а какво лошо има гостите да се чувстват удобно...

Ясно - коч парти..

Крака върху мебелите не може, но върху раменете на домакина са добре дошли!

дай координати МЪЖКИ :)

сигурно ли е, че за краката не е разрешено? ако си вдигнеш само единия и е с нов чорап сигурно има начин...

И един съвет от гостите към домакините: ако искате още някой път да ви дойдат приятели на гости, не включвайте телевизора и не се вторачвайте в мачове, концерти, новини, сериали и каквото и да е там още, често пъти и с гръб към гостите. хората са дошли да ви уважат и да си поприказват с вас, а не да се наплюскат и напият. Комуникирайте, наслаждавайте се на времето заедно!