Том Ханкс: Тъстът ми избягал от България, за да чете книги

Том Ханкс разказа на кинофестивала в Рим историята на тъста си Хасан Ибрахимов, избягал в Америка след идването на комунистите на власт в България.

Обратно в новината

Коментари - Том Ханкс: Тъстът ми избягал от България, за да чете книги | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е съвпадение, че голяма част от българите стават успешни и светпвноизвестни само зад граница!

Успешен и световноизвестен келнер?

ЕГН-то е безмилостно и това момче изтрещя.

Не съм толковамлада и много работи си спомням. Имаше и хубави, и лоши неща по времето на така наречения комунизъм, ние го наричахме "развито социалистическо общество", но глад за книги нямаше. Имаше на български, на руски, на западни езици, който можеше да ползва, апокрифна литература, която си предавахме от човек на овек и най-вече библиотеки. Разбира се, че се контролираше какво четат хората, но нима на запад не е било така? Хайде холан, избягал, за да чете. Като го е казвал, дали си го вярвал Том Ханкс? Или просто пак да кажат нещо лошо за България? Толкова е тендециозно. Защо не се е писал грък? Ама не в България не можел да чете.

Те и сега хората бягат от България,що така,нали демокрация уж...

И ТОЗИ МНОГО МИ ПАДНА В ОЧИТЕ .ГЛЕДАМ НЕ САМО В МОИТЕ.КАКВИ ГИ БРЪЩОЛЕВИ ?!ОТРЕПКИТЕ ЗА КНИГА ЗАЖАДНЯЛИ ТА ЧАК В ЩАТИТЕ ОТИВАТ ЗА КНИГИ...МОЛЯ ТИ СЕ

И тоя ми падна в очите ! Седнал да ми величае исляма ! Религията на побърканите фанатици , режещи глави на невярващите в миризливия им пророк !

Ей, това червените чугунени кратуни трябва да ви бесят на първото дърво, което срещне човек. Газ пикаете, когато някой ви каже истината в очите!

Истината за едни е една, за други е друга!

Абе,избирателю,за коя истина говориш?За синята ли?Я обясни защо родните села на родителите на Ханкс НЕ са в България?Той сигурно дори не знае това,но промитите мозъци само чакат да ръкопляскат.Защо до днес стотици хиляди българи избягаха от родината си,нали имате книги и банани,а,безроднико?

Първо Хасан Ибрахимов,после Алън Уилсън...този човек е обречен още от дедите си които са приели исляма като са се отказали от род и родина.Непростимо.Недостойно.Предателство.

Тоя го мислех за по-умен. Дали бай Хасан помака изобщо е знаел да чете? Много се съмнявам.

Хасан не читател - Хасан писател

Той е Уилсън, а тя рИТА Уилсън....що го рита тоз човек? Пак добре че рита само Уилсън, че имаше една дет Рита Ора на общо основание

Том Ханкс не е нищо друго освен поредната холивудска държанка плямпаща това,което и наредят "продуцентите",а помаците са хора от български род без никакво достойнство.

Ей Ви го Бай Ви Ганьо в целия си блясък. Матриала е лош, факт!

Гошоооо толкова си прост, че даже миришеш на простотия!

наистина Америка е най-великата страна на света! страна в която всеки достоен, свестен и работлив човек може да постигне мечтите си. без значение от къде идва. Бог да благослови Америка!

51% ЧРНИ И ЛАТИНОСИ 49% БЕЛИ ... 64% НИКОГА НЕ СА ХОДИЛИ В ЧУЖБИНА ЩОТО СА БЕДНИ И ТЪПИ :))) Why 64% of Americans have never left the US. Sixty four percent of the population of the richest and most influential country in the world have never been abroad.

Роби като теб.Добре хранени достойни роби.

Разбира се,че е най-велика,но само за безродници: убийства на всяка минута,наркотици,абсолютно опростачаване,простащина и цинизъм,но пък осигуриха "демокрация" на света с бомби и оръжие...278 войни от 1945г. до 2000г.Добави и тези до момента.Милиони избити жени и деца,цивилни мъже...И ТО(дори ти си се кръстил с малко име!),ТО,нищожеството,благославя тези фашисти!?

Пълни глупости!Най-вероятно резака не е искал да се казва Асен Иванов затова са го понатиснали.Никаква загуба,един неверник по-малко е останал е България.

ТРЯБВА ДА СТЕ НАЯСНО ЧЕ В ХОЛИВУД ТОМ ХАНКС ГО СЧИТАТ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ ... НАПРАВЕТЕ СМЕТКА КОЛКО ПРОСТИ СА ДРУГИТЕ :)) ЩЯХ ДА КАЖА ПРОСТИ КАТО АМЕРИКАНЦИ .. :)))

Човешката история не познава по-ужасно зло от комунизма! В България комунистическите палачи избиха десетки хиляди достойни хора, превърнаха страната ни в пустиня и обрекоха милиони на мизерия и ужас! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Ал

Ти си жертва на собствения си промит мозък! Комунистите ги докараха на власт, буквално, достойните за филм на ужасите безскрупулни фашисти, които избиха и умориха от глад стотици хиляди. А за 8-те хиляди избити от Народния съд - това са "хора", които напълно са си го били заслужили.

ПОНЕ 100 000 ЩЕ СА ПО ВРЕМЕ НА РЕВОЛЮЦИЯТА ... И БАШ АНТИ-КОМУНИСТИТЕ ЩЕ СЕ ДОКАЗВАТ КАТО ЗАСТРЕЛВАТ АНТИ-КОМУНИСТИ :)))

още имало комуняги в тая държава ей? Само дето комунизъм нямаше. Имаше, но той беше само за по-равните другари.

Западната пропаганда включва и актьорите си в промиванета на мозъци. На г-н Ханкс ще му трябват доста книги за ограмотяване. "Лошият Комунизъм" беше единственият строй в историята на цивилизацията досега, в който имаше условия за ограмотяване на тези, които искаха да го направят. При това абсолютно безплатно. Справка: вижте какво става с грамотността на поколенията след 1989 г. А, пък скъпият му тъст от бачкане в Америка едва ли му е останало време и една книга да прочете. На всичкото отгоре си е сменил и името - Защо? Нали в страната на свободата не те преценяват по това кой си и откъде си, а по това какво можеш. При нас имаше един период в който тези хора трябваше насилствено да си сменят имената. Явно, в Америка трябва да го направиш сам, ако искаш да не оставаш само на бакшиши цял живот.

Няма безплатен обяд чедо, нито здравеопазване, нито образование. Всичко си беше платено, затова заплатата ти беше 200 лева, вместо 2000. Айде лека нощ и приятни сънища по доброто старо време. Освен това не каза, че комунистите избиха бая невиннен народ.

Да,200лв,с които семейство 4 души почивахме всяко лято 14дни,хранехме се по за 1,50лв. в стол(супа,готвено и десерт!),10лв. двама души в елитен ресторант,лекуваха ни ЛЕКАРИ,не търгаши,учеха ни Учители,не даскали...

link

прочети 168 часа ище промениш мнението си

Би ли могъл г-н Ханкс да предостави едно кратък списък на големи, класически, ОБЩОПРИЗНАТИ световни литературни произведения, които човек НЕ МОЖЕШЕ да чете в комунистическа България през 70-те и 80-те години (за по-рано не мога да споря, роден съм 1956-та година). Да не би да са били забранени??? Да не би да са били недостъпни??? Американските класици (Фокнър, Стайнбек, Марк Твен и пр.) - да не би да са били забранени? Достоевски (в който, между другото, човек можеше да намери, ако го чете целия, унищожителни думи за социалистите от негово време ...) да не бил да е бил забранен? Може би Толстой, Тургенев, Гогол, Чехов? Може би европейските класици са били забранени? Или Шекспир във великолепния (по скромното ми мнение) превод на Валери Петров??? Или може би не бяхме чували за Илиада, Одисея, за Данте за Сервантес и пр.??? По-нататък:КОЙ ЗНАЧИТЕЛЕН БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ ИЛИ ПОЕТ ТВОРИЛ ПРЕДИ 9-ти септември е бил забранен или недостъпен при социализма??? Най-накрая: има ли този господин представа какво литературно богатство (на ниски цени) предлагаха руските книжарници в София, с преводи на художествена и всякаква специализирана литература от цял свят?

Как всяка постъпка може да бъде използвана за каквото ни трябва. След като е избягал през 1949 и не е могъл да чете каквото иска, това означава само, че книгоиздаването до 1944 г. в нашата страна, чисто и просто, не е било развито, както му се е искало. Само че като е искал толкова да чете, защо не е отишъл да учи, а е отишъл в кръчмата да събира бакшиши. Има и друга страна, американците четат книги джобен формат, "Война и мир" джобен формат. Така в рамките на една седмица можеш да прочетеш целия Толстой, защо не и Достоевски. А това, че стига човек да искаше, имаше голяма възможност за четене и възможност да си купуваме книги. Руснаците превеждаха и много научна литература и я продаваха за жълти стотинки Колкото до това какво сме имали възможност да четем и сега се намира по къщите ни. А филми гледахме от цял свят. Сега да се чуди човек къде да избяга, ако му се иска да гледа филм на Полша, Чехия, Сърбия, ...... Германците дали правят филми?

Не само, че не бяха забранени, а и не достигаха винаги и се редяхме на опашки. Освен това имаше и библиотеки. А Том Ханкс ни е представил като ега ти тъпата нация, че чак турчина бяга, за да може да чете. Жалко за добрия артист. Падна ми в очите.

Какво ли не прави "пропагандната машина" и с "добрите"...!!! Дааа...!!!

Просто и елементарно да кажеш едно изпразнено от съдържание изречение за "Америка". И какво от това... Никой няма да промени неговата слава, както и произхода на жена му.

В България, поради комунистическата цензура не се издаваха хиляди заглавия в областтта на философията, психологията, историята, културната антропология. Не се издаваха световни заглавия в областта на фантастиката и фентъзито, хоръра, трилъра и т.н. Да не говорим за ужасното формление на книгите. Имало опашки, ами ще има като всяко нещо при комунизма и книгата не беше подмината от нещото наречено "дефицит".

ти прочети ли статията до края? Човека е бил в трудов лагер, откъдето е избягал....как мислиш че е чел книги там???

А ТИ ЗНАЕШ ЛИ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТУРЧИН И БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИН,ТА ПРАВИШ ТАКИВА КОМПЕТЕНТНИ ИЗВОДИ?

Петя, можеха да се четат само допуснати от цензурата книги, при това ЦЕНЗУРИРАНИ! Всичко беше цензурирано, а ние си бяхме изградили задължителна автоцензура, за да не попаднем в Куциян, Ловеч, Белене и прочие места за превъзпитание, най-вече с лопати и бичове. Понимаеш?

Петя, или сте много млада или сте не осведомена, щом твърдите, че можехме да четем всичко. Все пак от комунизма бягаха само интелектуалците и тия дето им се работеше . Този човек, макар и мюсюлманин е много интелегентен и умен човек - Българин! Много ви е семпло изказването.

Може ли не е знаел БЪЛГАРСКИ, както виждаме и толкова е научил английски. Само с турския няма как да четеш в родната си страна какъвто и да е режима. А колко до книгите така беше, наистина опашки стояхме за една книга. Чакахме от рано сутринта за да се класираме. Може би не говори за България човека, нещо са се объркали.

Комунистка

Точното изказване е:....където е можел да чете всички книги, които е искал....и аз не виждам никакво протиеоречие в това.В България по онова време нямаше достъп до всички книги, а само тези одобрени от Партията майка...

Петя, той не е виновен - така са му представили нещата. Изобщо - историята всеки си я интерпретира както му е удобно.

А нещо да кажеш за "Бесове" на Достоевски например?

А то пък като че ли в САЩ са издавали всички автори без изключение. Май забравихте за студената война и гоненията на комунистите итам. Ама май помним избирателно. А колкото за опашките за книги, не можеше тиражът да е достатъчен за всички. Те показваха желанието на хората да опознават световната литература и живота по света. И бяхме на много по-високо интелектуално ниво от американците.

бяхме на по-високо интелектуално ниво, и още сме

Анонимен ( нерегистриран ) 26.10.2016 22:29 Веднага ти казвам наборе! "Архипелага ГУЛАГ" на Александър Солженицин и "Задочни репортажи от България" на Георги Марков, като автора на "репортажите" даже го убиха българските ДС служби като личен подарък за рожденния ден на др. Тодор Живков! И още: Стефан Цанев, Константин Павлов, Радой Ралин, Борис Димовски - художник, Тодор Цанев- карикатурист (лежал два месеца в ареста за карикатури на същия другар Тодор Живков) и това не са всички! Искаш ли още, комунистическо мекере?

Говорим за кратък списък на големи, класически, ОБЩОПРИЗНАТИ световни литературни произведения. Чат ли си?..

lu4ka

Колко трябва да си тъп, за да направиш такова изказване!?

Човекът се е спасил от комунистическата кочина в която беше превърната Родината ни от крадците на кашкавал ...

е сега в какво е превърната??

Хубав българин,женен за .... гъркиня.

Томи, мене ми е през хоя за твоя тъст!

Kalin

Толкова глупости рядко съм чул-избягал за да чете книгите които не можел да чете......НЕ си знае корените та дъщеря му търси......Да не е малоумен та не знае къде е живял и къде е роден.

ми да, трябвало е да чете ограничена съвецка литература в Б-я и кой да търси корените му ако не собствените му деца:)

През 1970 ф, в 10-ти клас трябваше да подготвим представяне пред класа по избор - западен и български автор. Избрах Хемингуей. Много бях впечатлена от "Старецът и морето", а от българските автори, избрах поета Владимир Башев. И той сега не се изучава в училище, а има страхотни неща. Така, че колкото и да се плюе, все някой някога е заобикалян, но Георги Марков - никога, особено по време на избори. Може дори да се провери от списъка за стоте книги, които човек трябва да прочете задължително, колко са били издавани по "онова" време. Ама друго си е да си изразим емоцията, макар и с празни приказки.

И колко книги прочете г-н Алън Ибрахимов или Хасан Уилсън? Що ли си мисля, че нито комунистите са му пречили по някакъв начин, нито е бил зажаднял чак толкова за литература? Даже си мисля, че дори и на старини английският му е бил на ниво колкото да прочете брошурата с промоциите. Далеч съм от мисълта, че там е разполагал с книги на "родния" си език, който и да е той.

много си прав-комунистите не са му пречели ма по никакъв начин-само малко са го затворили в трудов лагер.

Кога? Това е някаква нова информация, с която и бай Том май не разполага :)

Доста патриотично е да си смениш родното име. И затова са виновни разбира се пак ..... комунистите ... :)

се окаже, че не е имало чедър или пък, че съвсем не е бил български (да си спомним за Сергей Антонов). Е, какво от това, пак ще си го използваме по предназначение.

Помашка му работа! И тук си имат по две имена - турско за пред съселяните и българско за в града. Ама защо във "великата" Америка пак така се крият? Нали уж там всички са равни, а не като при нас-лошите българи? Големи комплексари са това помашкото племе!

този до някъде ми беше симпатичен, май е слаба ракия !!! с неговата кариера и след толкова години доста е пропаднал ..... вече ....

И как е избягал от България като селото е в Гърция?...

Не обвинявай, а се информирай. Роден е 1921г., когато Брещене (Ормеон) е било в Гърция по силата на Нюйския договор. Между 1927 и 1934 баща му с двете му жени и много деца се преместват на територията на днешен Смолян (тогава се били Райково, Устово и Езерово). Мобилизиран е 1941г. и когато Брещене е пак в България хората си се връщат по родните места. Трудното идва след войната, когато българските войски се оттеглят, пак идват гърци и вече само част от семейството се връща в Смолян и ведната се мести в Пловдив, заедно с доведената съпруга на тъста на Т. Ханкс. В Гърция остава поне една жена на бащата на тъста на Ханкс. Днес роднините му помежду си в Гърция говорят турски език, а в България - бъллгарски. Най-вероятно са избрали турски не от доброто на гърците. Почерка на тъста на Ханкс можеш да го видиш във факсимиле на писмо до баща му и брат му от 1951г. когато пише за първи път от Ню Йорк.

Прецени почерка му, за да видиш как пише образован в България човек. Красотата на почерка едва ли можеш да я срещнеш в по-малко от 5% от чукащите днес по клавиатурите.

Сменил си името там и сам,ама ако беше тук щеше да го запази. Правете си изводите за патриотизма, популизма и раболепието

Правиме си сметката, че едни се гордеят да се нарекат американци, докато други се срамуват да се нарекат българи - най-вече заради слабите ни политици, които не са способни да изградят силна и достойна държава.

Слаби и никакви, ама - НАШИ!!!?

Що да не го смени. По- ли е добре да си пази "българското" име Хасан?

До комодор - като не знаеш,недей да лаеш. Нерито беше в Чикаго и направи филм за Шефкет Чападжиев.

САМО ЕДНО НЕЩО ме мъчи! Преди да се ожени, Том Хенкс не беше известен. Виждам колко е израсТнал само от влиянието на една Българка!!! А Вие си представете, какво щеше да достигне, и кой щеше да е , ако беше БЪЛГАРИН?!

това някакъв опит за смешка ли е?

Става ми тъжно като чета коментарите. Бащата на Рита Уилсън, която апропо се казва Маргарита Ибрахимова (Маргарита е едно прекрасно българско име, фамилното и име има наставката -ов, което много добре говори за българското самосъзнание на баща и!) може да е бил българомохамеданин, но е имал съзнание на българин и се е гордеел с това. Българомохамеданите са покръстени в 90% българи. Голяма част са се жертвали, за да запазят съселяни и съсела от избиване, деца и жени от изнасилвания. Малко източници и извори имаме за това време, защото не е имало кой да ги води, а където е имало такива, са отнесени в Русия! България още не е прибрала архива си отнесен от Григорий Цамблак, ученик на Патриарх Евтимии, и последващ патриарх на Русия. Та сега четем за Велика България само от византийските хронисти. Тъжно и страшно направо. Единствено, Людмила Живкова се осмели да иска архива ни от руснаците, друг политик не е правил опит след това, не зависимо колко се бият в гърдите, че са независими и мразят Русия.

Би трябвало поне да преснимаме този архив.

Трябва ли да мразим русия, за да искаме да ни върнат архива?

И братушките я отровиха!

А пък Нерито Терзива взела от Том Ханкс един милион долара за да направи филм за бай Хасан. А, сега познайте къде са парите и филма дали е излязъл въобще???

Бегал е от комунделите, как защо. То и сега са комундели, само че пребоядисани. Затова и всичко си е...о майката.

Тъста му е бил турче, живеещо в България! Много ми е интересно какви книги е искал да чете, като до 65-70 година турците в България въобще не знаеха български! После, покрай социализЪма малко се поограмотиха, че взеха да си сменят имената и сами! И тогава Т.Живков направи грешката да им ги сменя принудително!

С две думи: злобни комундисти

тя, твоята реплика защото видимо не е злобна....но когато нямаш собствено мнение по въпроса, е така...

Мохамеданите с турски имена, знаеха български според образованието си, също както и християните с православни имена. Комунизмът ги разочарова, а Турция е база на САЩ, и е естествено да искат да са свободни турци заради езика, или каквито и да е от Запада, вместо зависими от номенклатурата българи. Същото, без турско гражданство, искаха и много българи. Накрая способните заминаха и останаха само шуро-баджо мутри от БКП, мангали и ние безволевите данъкоплатци..

Заблуждаваш "С две думи", подвешдаш. Ние помним добре. Българските мусулмани ги учеха на турски с вестник "Нова светлина", защото винаги си говориха български. Този човек е доста добре образован на български - виж стила на изказа му в писмото до баща му и брат му от 1951г. Вероятността да позная, че пише ръкописно на български по-красиво от тебе е над 95%.

подвешдаш да се чете подвеждаш

Забелязва се от данните за Тъста на Том Ханкс, че лицето не е българин, но, Том е интелегентен човек иизползва неяснотата за да представи съпругта си като Българка! Все пак България е в ЕС и има история, докато албанка, или жена от БЮРМ, би озадачило даже приятелите му, а да не говорим за останалите.

Ето защо ти е грешен извода, Момчиле, жалко за името ти: Това семейство (на Халил Ибрямов) е чисто българско. Затова когато родното им Бръщене след Ньойския договор е в Гърция, те около 1930г. се преместват на 15 км насевер в днешен Смолян. Връщат си по родните си места, когато в началото на четиридесетте е отново България до Тасос и Самотраки. Виж през 2012г. 96-годишния брат на тъста на Ханкс как разговаря с Рита на български. Поне гледай филма на TLC (NBS).

Двата блока са били изцяло зависими един от друг за да има теза и антитеза. Стига сте се чепкали за неща независещи от вас. Обаче след 11-ти септември "светът вече не е същия" както се казва. Клишетата от преди 25 години вече не са актуални.

Абе троловете да нямат някаква специална търсачка за думите "америка, САЩ, комунизъм"??? Братче веднага се хвърлят да защитават комунизма, да нападат запада и да обясняват, колко е яко в Русия и как не са само те лошите. Абе чугуни, колкото и да се опитвате не можете да заличите унищоженията и геноцида, който сте извършили върху интелигенцията на българския народ. Слава Богу вече сме достойна част от западната цивилизация, а комунистите, СССР, скоро и Путин ще са на бунището на историята!

са няколко застреляни жандармерийски офицери, няколко околийски управители, продажни журналисти и министри! И сега да можеше, пак са за разстрел!

абе вие срам нямате, бе, това мурзилките сте истинси безродници и антибългари!!!

В България народният съд ОСЪЖДА НА СМЪРТ 2618 ДУШИ!!! Норнбергски процес- на смърт са осъдени 12 души!!!

Глей ся мурзилажа кво пцуане ке те пцуа!!!! Муахахахахахахахахахахахахахахахаха!!!!!!

Тоя пА Ханкс и той от де изскочи,мишок,да разказва за дядо му...чак пък и с ирония-клоун,хамерикански

Том Ханкс ли е мишок бе сульо? Я се скрий и не дрънкай глупости !

ами том ханкс ами какво ми се репчат евреоканците беее! хай дейба вашта кожа деиба! Евреанндър с евреандъра му ниеден! Малко ли са клали те негри и индианци дейба мама ви дейба евреиканци дейба! мъдет нафта има там и кръв леете дейба вашта мама дейба! Как се става илиардер веее, с честен труд ли веее, дейба вашта мама дайбааа!

Та, Томи Ханк, без да иска посочва "къде е България". Българи и българска земя има на териториите на днешни Турция и Гърция. А нашите управници се умиляват от претенциите на Ердоган, споменал в Бурса, Кърджали и Варна. Този Хасан, като е българин, защо не е приел българско име в България, но приема еврейско в САЩ. Кажи бе, Томи Ханк. А съпругата му православна албанка ли е. То, че образованието в САЩ е посредствено е ясно, но поне Ханк, да се е ограмотил малко, въпреки, че е превъзходен актьор.

Към ЛОЛО! Ха ха хаааааа, а така! Дай едно рамо, напиш' нещо интересно! ...... Ето аз сега се сещам, че "възродителния" процес е наречен именно така, за да отрази всъщност това, което се е случило 1396 г. и слд това 1878 г.! Всички придошли търци от анадола, са си отишли, нали! Техните деди са от туркия, там им е корена и са си отишли по време на руско-турската война. Останалите тука е естествено да имат български корени - или са от майки - изнасилени българки, или техни внуци и правнуци, защото 500 г. ебанееее, .... човекоооо това прави няколко поколения синеоки търци, после се заличава, ама ако майка ти е синеока, след 10 поколения може да избие, нали ме разбирате, защо сега се виждат тука по българско синеоки туркини и турчета! Еййй, майкати се е ебало, голямо претопяване е било! Жалко че с "нежния" геноцид, с ебане и забременяване на славянки, са ни вкарали азиатския ген. Затова сме дръпнати по характер и башибозука в нас се проявява в домашно насилие!

Въпреки, че изказването е вулгарно, то отговаря на истината.

аз целия съм един булгар та свят да ти се завие, направо съм от вулгаристан, ... ама на народни пари няма да посегна и в тази наша държавичка богаташ не искам да видя, че ме е яд много на всички изедници народни!

Комунизмот кво ли не е съсипал!!!!!!!

А защо си е сменил името в Щатите? Нали там всички са равни и няма значение от къде идваш.

Сигур дан го намерят агентите на другарте!!!! Дан съм му светил да го знаем кво и што е прайл?????

То понеже "страната на свободата" си няма Гуантанамо...

Поне цялата държава не е била в лагери... Което е разликата. Умният не слага в един кюп по признак "и там го има", а гледа внимателно къде коко е. Мръсотия има и в Швейцария, но е толкова малко мръсно, че е обратното на България, където е много мръсно. Имено не в наличието на мръсотия има еднаквост, а в разликата в количеството има отчетлива и значима разлика. Гуантанамо е един от малкото такива на САЩ. Докато Белене е един от многото такив ана България в онова уродливо време. И докато в Гуанатанамо са пращали преди всичко наистина боклуци (преди всичко), то в България по лагерите са пращали огромен брой кадърни, мислещи и полезни за нацията ни хора. Да, вредни за комунизма, понеже са били полезни за нацията... Индиферентни сте.

Кажи и някои други освен Белене. Пък за интелигентите там - имаш ли данни някакви? Само защото са имали висше образование ли са ги пращали там? И други не са ли били там?

Не получавам бакшиши, изработвам си парите... Живея във втората си къща и скоро ще строя трета... Прочел съм над 3000 книги... ... Да ви сера на америката!!!

Хахаха. Много добро. Браво.

така е, еба си българките, правя си бъгарчета за бъгария, ама като гледам каква е минималната заплата и кой се облагодетелства от социалните, да ти сера и на политиката и на новобогаташите. Ти сигурно имаш "маица" та си набъбнал така! а! признай си де! татко и майка от комунистическо време не ти ли завещаха едно апартаментче , ей така!

естествено, че е комунистически боклук, наследил всичко от "мама и тати" - партийни секретари или от тия с червените куфарчета. Дори няма смисъл да отговаряш на келеша - готованко.