По какво се познава доброто шампанско
Досега се считаше, че най-доброто шампанско трябва да образува малки мехурчета.
Обратно в новинатаКоментари - По какво се познава доброто шампанско | Лайф.dir.bg
Коментари
...най-доброто шампанско е това, което има най-добра цена. Съвременните кфалификации и философии, както в случая-мехурчетата-са абсолютни ала бала. Скоро писаха за розово шампанско. На снобите можеш да пробуташ кво ли не, стига да им прибереш кинтите. Истинския познавач няма как да излъжеш. Преди време стана дума за намерено 100 годишно "Вдовица Клико" в северно море, предназначено за руския цар. Който иска да се просвети, да прочете в нета. Това е марка от класа.
Мерси за инфото. Правя шампанско и го пускам по 150 лв. бутилката. Никой не ми ограничава цената. И това означава, че е най-доброто?
Не обичам шампанско, ако ще и 10 000 да е бутилката и да има 20 мм мехури, хич не ме е грижа. Аз съм по виното.
Голямо изследване, лелееее, тези са направили пробив в науката. Да се очаква ново изследване, което да "докава", че мухите бръмчат по-приятно за човешките уши, ако летят само на 50 см височина. Тиквеници!
Това е един от най-тъпите коментари, които съм чел! Шампанското е вино, но пенливо. А за да се получи естествената газировка, се минава през редица процедури, отнемащи години. Така че това е една от най-изисканите форми на виното. Т.е. ако си го разгазирате, ще получите "обикновеното" вино, към което се придържате... Моля Ви, не се излагайте повече с подобни изказвания!
Простотията ходи по хората. Големината на мехурчетата и тяхното количеството зависят от примесите. Колкото дадена частичка примес е по-голяма толкова повече газ тя задържа. Големината на мехурчетата е също зависима от количеството газ. Колкото повече газ има разтворен толкова повече и по-големи са мехурчетата. И за тези, които твърдят, че големината на мехурчетата е индикатор за качество това е ПОГРЕШНО. В едно добре отлежало шампанско ще има повече фини и малки мехурчета защото с времето газта се разсейва. Което е по-важно, използвайте дълбока тясна чаша, а не широко, което ще позволи газта да се разсея по-бавно и така ароматите ще се задигат по-дълго. От един познавач и Весели празници от Франция.
Написал съм "започва", а къде "свършва" не съм се интерисувал. Със сигурност само французите го знаят и то тези, от областта Шампан.
Пил съм много скъпи по разни приеми и партита, по чашка като за начало. Не ми по вкуса, не ме грабва. Е, става мадамите и разни обратяги да се лигавят на шампанско докато аз наблягам на твърдо гориво, шотландско, single malt.
Що за простотия. Все едно по-добър е този публичен дом, в който леглата не скърцат... та така и за шампанското и балончетата....
ТАЙНАТА НА ХУБАВОТО ВИНО И ХУБАВОТО ШАМПАНСКО Е ДА СМЕСИШ 3 ВИДА ГРОЗДЕ ... НАЙ-ДОБРОТО ШАМПАНСКО СТАВА ОТ ЧЕРВЕНО ГРОЗДЕ - ПИНО НОАР 2/3 И 1/3 БЯЛО ГРОЗДЕ - ПИНО ГРИДЖИО - ОБАЧЕ ПРЕЗРЯЛО - .. ЦВЕТА Е КЕХЛИБАРЕН ( ЗАЩОТО НЕ СЕ ДЪРЖИ С ДЖИБРИТЕ , А СОКА СЕ ДРЕНИРА ВЕДНАГА) :))) ... А ЗА МЕЗЕ КОЕТО И ПО-НОРМАЛНИТЕ ХОРА МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ - ЧЕРВЕН РУСКИ ХАЙВЕР ВЪРХУ ТЪНКИ КРЪГЧЕТА БЯЛА ФРЕНСКА ФРАНЗЕЛА НАМАЗАНА С МАЛКО ЧИСТО РКРАВЕ МАСЪЛЦЕ :))) ... ЧЕРНИЯ ХЛЯБ РАЗВАЛЯ СЛАДОСТТА НА ХАЙВЕРА И ВКУСА НА ШАМПАНСКОТО :)) ...
Наскоро на един юбилей се отвори бутилка шапманско искра от 1976. Нямаше грам пенливост, беше станало почти на бренди