Децата приемат твърде много захар на закуска

Децата ядат толкова много захар на закуска, че надхвърлят половината от дневната си дажба, предупреди английската агенция за обществено здравеопазване.

Обратно в новината

Коментари - Децата приемат твърде много захар на закуска | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви 11 грама... Закуска от тесто сутрин плюс сок, на обяд нещо с картофи плюс хляб, следобедна закуска плод и чай със захар и т.н. - дотук само въглехидрати, на око са минимум 200 грама в детските градини (800kcal) и над 250 грама в училищата (1000kcal). И това е само въглехидрат, отделно идват трансмазнините и другите гадости.

Може да стане проблем като се консумира прясно мляко с повечко захар (получава се ферментация) като дете помня няколко такива случай беше ми тежко и гадно.

А какво да кажа аз, който ям на закуска по 5-6 мекици (пържено тесто) с много, много мед? Или по 5-6 палачинки, завити с много сладко от рендосани дюли. А пък туй вратни свински пържоли на скара и дебели черва на фурна с лют пипер, туй свински глави с чесън, агнешки главички печени, телешка глава с шкембе - ммммм, много вкусно, да знаете. И засега (55 години) нито диабет, нито каквото и да било друго - отлично здраве.

"Зърнените закуски, соковете и конфитюрите..." Само незапознат със съдържанието на тези храни може да си храни редовно детето с тях. Тук съдържанието на захар дори е най-малкият проблем.

Мойте не ядат нищо от това. Не че нямат кариеси, но поне на закуска рядко ядем сладки неща.