Най-уютната автобусна спирка (снимки)

В английското село Уокхемптън създадоха най-уютната автобусна спирка във Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Най-уютната автобусна спирка (снимки) | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По ми харесва "автобусната спирка" в нашенското село Младежко.

Сигани!!! Ето Ви една страна, богата и толерастка, та Ви чака!!! Има много за крадене и рушене, и най-важното, явно там Вие още не сте стъпили, щом тази спирка е цяла и тухлите и керемидите никой не ги откраднал!!!

Много комментари са изпаднали в умиление. Хубаво е да имате предвид, че това е страната която няколкостотин години безмилостно е ограбвала половината свят. И една част от хората толкова забогагели, че от скука почнали да дават и на по-гладните. В тоя ред на мисли следва, че днешните наши дерибеи трябва да ги оставим първо да станат по-богати, да ограбят голямата част от населението. Да им омръзне да крадат. И след 2-3 поколения и у нас ще стане така презадоволено.

Супер! До няколко века сме се оправили.

целта не оправдава средствата.

Точно това се опитвам да обяснявам - британската култура е тотално различна от бай ганювската. Няма да срещнеш нито един британец да иска да краде и мързелува. Работливи и съзнателни са. Благотворителността им е традиция. Всичко, което по някаква причина вече не искаш в дома си, жените обикновено, като домакини, опаковат грижливо и дават на благотворителните организации за нуждаещи се. За деца, за бедни хора, за болни, за който има нужда. Всички, без изключение, го правят. Което не-християнските чужденци не правят. Аз например не съм видяла мюсюлмани да даряват така за всеки, Мюзълманите даряват само на други мюсюлмани. Като се опитвам да го обясня, бълхар цъка и не верва. Да, така е - там, където живеят само британци, няма кражби, няма престъпления, и хората са спокойни, уравновесени, подпомагат се едни други, и са щастливи. Щом дойдат чужденци и започва мазало. По нации мога да ви изброявам коя нация какво носи в буламача. Често съм виждала, в почивен ден, просто за разтоварване, британци помагат на други британци или просто кастрят храсти в публичното пространство, чистят улиците, организират си детските площадки, строят детски люлки и катерушки, или си поправят оградите, автобусните спирки или просто градинарстват дори по публичните пространства. Всеки с каквото може и както му дойде отвътре.

Гледах миналата година, една бременна жена!!!!!!! реставрираше местната църква! качила се на стълба, почистваше старата боя, метеше двора на църквата, посади цветя, боядиса оградата..... Сигурно е била в майчинство, или нещо такова. Не беше платена и я караше лека полека, без зор. Не видях мъже да й помагат, тя сама си носеше материалите и кофичките с боя. Църквата така се сопанисва - само от хора, които работят за без пари, благотворително. Доброволно. Същото и за кметството. За кмета знам, че е платен, и за няколко административни длъжности като администратор да вписва входящите заявки и да обслужва пощата и кореспонденцията. Оттам нататък, всеки гражданин идва в кметството и доброволно върши работа, стига да иска, без заплащане, за ползу роду. Традиция е, и аз много го уважавам.

Право хортуваш, сал да не беше толко иСпростЕла.

Ако имаше "братя" отдавна да са се нанесли.

не виждам да е надраскано к...р, вероятно няма българи в района ;)

На един от камъните виждам да пише МИР с 2 сгрешени букви.

Колко малко е необходимо за да бъде всичко около нас красиво и уютно...

Никак не е малко. Първо ако тук направиш нещо такова ще те изкарат престъпник- нямаш право да строиш на обществено място. Второ- ако един има идея и работи, ще се намерят тридесет кибици около него да дават акъл кое- как да се направи. И трето - точно си го нагласил и дойде някой та се изака на средата- зер откъде- накъде ти ще можеш нещо повече от него... И тогава теглиш една благословия и продължаваш...

а къде са изчезнали местните вандали?

Явно тамошният бай Мангал не е като нашенския! И не само магала...

Тамошният бай живее в големите градове, най-вече в столицата Лондон. А коренното население се е изнесло за спокойствие в селата.