Отличена с ”Аскеер”: Правете изкуство, а не война

"Правете изкуство, а не война, в този наш идиотски свят", призова актрисата Меглена Караламбова, която спечели "Аскеер - 2017" за водеща женска роля.

Обратно в новината

Коментари - Отличена с ”Аскеер”: Правете изкуство, а не война | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако тва са "културниците" на БГ-а за жалост тва са те,като тоа хубавец констан илиев-нещата са мноооого зле.С едни "необорими аргументи",тоа нещастник "обоснова" че ТРЕБВА ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА КУЛТУРА.След като един ВЪЗРАСТЕН не е разбрал за не знам колко години че ПАРИТЕ НЕ СЕ РАЗДАВАТ-и мама на тати без пари не дава-ПАРИТЕ СЕ ЗАРАБОТВАТ за ВСЕКИ БЕЗ НИКАКВИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.Всичко друго са бълнувания на прости хора.На времето свинара от правец даваше от моите пари на теа нищожества да за да го величаят и да промиват БГ мозъци.И сега пак като едно време-пенсии по 700 лева за некои "културници" ...За всички други,пенсиите са функция на осигурителните им Фноски ,за торбата тана лолова тва не важи...Щото е торба...

"Правете изкуство!" по-скоро ние зрителите трябва да го отправим към творците, защото напоследък това, което минава за изкуство, е много простонародно като набляга на първата част от думата. Нека се замислят дали това зрелище без стойност не спомага за войните или поне за опростачаването на съвременните хора.

защо не я изпратят в оон-то от там да ръси тъпизми.Не знае ли ,че ние тук не правим война.

на кого по-точно го казва това клише? На колегите си ли, или на публиката? Нито от едните, нито от другите зависи нещо, кухи,ефектни фрази!

Мегито и преди не беше кой знае каква актриса, ама сега съвсем е объркала пиесите. Сигурно е решила, че е на конкурс за красота - "... и мир за целия свят!"

който е нарекал някаква награда с тази турска дума,която значи турска войска е меко казано простак.Не само това,ами тези така наречени артисти-/ м/у другото като нищо не можеш да станеш,ставаш...за развлечение/.Та този аскеер е просто за боклука.

Едно време им даваха титлата 'заслужил/а' и 'народен/на', а сега им дават съответно Аскеер и награда за цялостно творчество. Мислят се за големите корифеи в изкуството... а всъщност са едни посредствени занаятчии в една културна провинция на един профанизиран поп-културен свят.

Да ама профанизирането е световен проблем.

баща и е активен борец против капитализма, тя тогава е била бодра комсомолка и е мразела тая упадачна музика на безпътната американска младеж с разложени нрави

Няма по-банална церемония от т.нар. "аскери"- превзети, претенциозни хора, мислещи се за "царе" на животните??? Истината е, че театралният живот е беден откъм продукция, няма впечатляващи постановки, в повечето случаи маниерни пърформанси, които се забравят веднага след напускане на представлението........

Браво, Роси! Най-после едно смело момиче да се изправи и да каже истината. Излиза, че като изказваме подобно мнение ни етикетизират като хейтъри--но само това е начинът да се спре тази профанщина поддържана от медиите. Успех и горе главата!

Не разбирам какво толкова много се учудвате от посредствеността на тези псевдо звезди?! Просто направете една елементарна историческа справка и вижде какъв е бил статутът на актьорите според висшите /тоест образовани/ класи. Просто сега думата на широките маси се чува повече поради това, че икономиката е базирана на консумация. Но това не означава, че актьорите се отличават с интелектуални заложби и въможности.

Ами то и войната си е изкуство бе. Е цапа малко...

Наблюдавах как я гледат колегите й от публиката-силно се съмнявам в пряката връзка между любовта и изкуството.

Няма по претенциозна и едновременно с това толкова жалка гилдия от актьорската. На Икар-ите много добре ги бяха сложили в цирка--там им е мястото. И ако обичат--леко да намалят претенциите си, че са експерти в други области на живота освен в тази на провинциалното ни театрално изкуство. Както каза преди години големият български интелектуалец Петър Увалиев: "Ефектно, но все пак цирково"--ето това е българският театър и българското кино.

дърта плагиатка! оргинала: прави любов а не война! а ония другите тръгнали 2017г с хипарски бус да продават книги! изкуствени хора се мъчат да правят изкуство!

Това,че е възрастна няма нищо лошо.

и аз не съм първа младост, та ми е простено!

Жалко, че не можем една свястна синтенция да измислим. Повтаряме, повтаряме и пак повтаряме всичко веме казано.

Колко трябва да си тъп за да назовеш наградите за култура в БГ с турската дума за войска? Ами да ги кръстят башибозуук, яко а? И да раздавар наградите които са пародия на оскари в деня на славянскта писменост?!? Толкова ли ни е беден езика че опряха до турския? И да питам кога културтрегерите в израел ще раздават наградите "вермаахт"?? Ами никога!

Чудили са се коя е думата най близка до "Оскар". Плагиатска история.

Дядото

Ако не ме лъже паметта "Театърът на армията" пусна тази закачка с оскарите - армия + оскар = аскеер (за да не е баш "аскер"). Идеята беше "майтап да става", но наградените се взеха насериозно и тръгна тя...

и на тая защо светът и е идиотски?? да дойде при нас в нормалният свят, или ще се чувства не на място?

"Правете изкуство, а не война, в този наш идиотски свят", призова актрисата Меглена Караламбова. Светът е наистина идиотски щом вие се смятате за каймака на обществото. И акъл дава! Това го е казал Джон Ленън доста преди тебе.

ТЪП ИСЛЯМИСТ И ИЗКУСТВО? ТОВА Е НАЙ-НОВИЯ ВИЦ! МАЛКО СТАТИСТИКА за научната НЕЗНАЧИТЕЛНОСТ на ислямските държави! За хората които се инересуват от темата, статията е публикувана в немския SPIEGEL-Online, озаглавена e: Forschung in islamischen Ländern: Wissenschaft im Namen Allahs (Науката в ислямските държави: Наука в името на Алах). Spiegel-ONLINE си задава въпроса, защо науката в ислямските държави е изключително слабо развита. - От 860 носители на Нобелова Награда, само 2 са мюсулмани: Абдус Салам (първия мюсулманин, носител на нобелова награда, роден в Пакистан, НО учил в Кембридж Англия) и Ахмед Зеуаил (роден в Египет, но следвал в САЩ). - Броят на учените в ислямските държави е 500 на 1 милион жители. В Япония и Швеция този брой е 5 000 на 1 милион население. В други 21 ислямски държави, които се намират южно от Сахара, този брой е 20 учени на 1 милион. - средното ниво на научни публикации в световен мащаб е 137 публикации на 1 милион население! В ислямските държави научните публикации са 13 на 1 милион население, в САЩ 666 публикации на един милион. От 200 000 научни труда, публикувани през 2003, половината са от САЩ, една трета от Европа и около седем процента от Япония. - Само 312 университета от ислямски държави от общо 1800 са публикували научни трудове, турски университети са публикували 26 труда, ирански 9.

Начи отговарям: 1. Нобеловите награди са си еврейски, т.е. няма да видиш много мюсолмани. 2. в повечето арабски страни с петрол, преди години не е имало нищо. Били са рибари и камилари. 3. наука не се създава за един ден, прочети т. 2. 4. Мнозинството са си даже и неуки, важното е да има ядене и пиене (защо, нали е забранено от корана). Богатите пък нямат нужда да учат каквото и да било, щом имат кинти какво ги интересува.

Лельо,преди да даваш акъл на света какво да прави, я виж какви сте се събрали в отбора на т.нар. "културни дейци" у нас и по света: колко изобщо могат да се нарекат честни,порядъчни хора, в добро здраве и с образцов начин на живот? Да не казвам как лижете някои атрибути на всяка власт поред на номерата. И чак тогава си отваряйте устата!

Тия верно са винаги със силните на властта. По младото поколение пък са все някакви соросоиди.

тези актьори са масово едно ходещо клише с много ограничени мисловни дейности. Но пък за сметка на това, както е отбелязъл колегата-съфорумец по-долу, имат самочувствие до небето и се считат за компетентни за какви ли не дейности. Мили актьори, повтаряйте си като папагали заучените реплики и не се опитвайте да разсъждавате, за да не ви се смеят хората.

кога им остава време да мислят? Нали непрекъснато заучават и повтарят чужди думи?

Е да, ама икуството не е толкова доходоносно, колкото военната индустрия.

световно неизвестна !!!

На фона на една гола мъжка фигура хванала си "меча"... Абе, я вървете на майната си! Едно време се казваше, че когато в Москва пръднат, тука се нас..ат и беше вярно, а сега измислените ви "Аскер-лийски" награди, с име тотално несъобразено с историческата памет на българите (ако не знаете какво значи "аскер" на турски език вижте в нета).

има и друг вид наградки за тях, наречини Икар, които по традиция се раздават в едни и същи приятелски кръгове на принципа, кой повече цв-ки е извъртял на висшестоящите. Колко кухи и бездаарни лейки са удостоени с тези награди не ми се говори.

Актьорите да проявяват малко /и необходима/ скромност и да не се изживяват като големи познавачи на живота и мъдростта. Това, че имат медийно време като политиците и че са популярни сред масовата публика не означава, че разбират от политика, икономика и изобщо от смисъла на живота.

Честито на всички наградени. Бъдете живи и здрави.