Да станеш на 15 - празникът на една котка

Съзряването на девойките в Латинска Америка се отбелязва с традиционно парти, известно като кинсеанера. Тържеството се чества на 15-ия рожден ден на момичетата.

Обратно в новината

Коментари - Да станеш на 15 - празникът на една котка | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честит Рожден Ден, Луна. Едно от моите котета навършва 13, тази година. Вие сте едни малки и сладки шампиони.

Госпожице Делчева, кроасанче, що за малоумие е тази новина, кому е нужно, хайде - БТА бълва огромни количества електронен боклук, но защо го умножавате? Все пак - поне е по-добре за котки, отколкото за гнусни чалгарки, но пък няма да донесе толкова коментари и посещения. Бъди творец, добави и нещо от себе си, стига с това копи-пейст. Напиши нещо от рода: "Сензация! Котките, болни от котешки СПИН, живеят по-дълго!" или "Шок! Котка стана на 15 години, проговори!"

На мен ми е нужна, пиле! Малко е надменно да си мислиш, че всички имат твоя вкус и разбирания. Домашния любимец е член на семейството в норманите страни и хората празнуват роденните дни на кучетата и котките си така, както и на децата си. В моя дом също посрещаме подобаващо рожденните дни на котетата ми, а и всички мои приятели в страната, в която живея уважават тази традиция. Между впрочем, историята естествено е отразена и в западната преса. Странно защо там няма хапливи коментари като твоя.

СамърОф69

Хич и не мисля, че всеки би имал моите разбирания, за вкус пък - изобщо, макар че в случая вкусът няма нищо общо. Също и гледам котки от десетки години, че и в момента. Това, което е неразбираемо за мен, е как това е новина за първа страница за поне няколко часа - рожден ден на една котка от Южна Америка. Ами какво да кажем за останалите там? Някои сигурно и рекордно възрастни, други пък на годинка. А какво да кажем, че 15-годишна котка по зрелост няма нищо общо с 15-годишна девойка и ритуалът за котка е безсмислен. Не рожденият ден - връзката с ритуала. Рожденият ден нека си е важен за тия хора, да са живи и здрави и любимецът им, обаче не е много нормално да запълваш пространството с електронен боклук, има шанс да се пропуснат действително информативни, важни и поучителни неща. И естествено, това е лично мнение, не обвинявам празнуващите или животното, или коментиращите, просто редакторката няма принципи и критерии в главата. Което ме навежда на идея - напълно безплатна за собствениците на сайта - направете рубрика "Домашни любимци" и там публикувайте новини, статии, даже през ден ще дарявам по една статия на всякакви теми, свързани с опит с котки. А може и да има такава рубрика вече, но не е видна на пръв поглед.

СамърОф69

А, вярно е, че е отразена в западни медии - халтури от типа Метро, Дейли мейл и Космо в Англия. За в пресата - едва ли, там няма как да има коментари. Но примерно на сайта на Дейли мейл има коментари и са далеч по-хапливи. Не всеки изпитва кравешки възторг от идиотски снимки и безсмислени новини, не съм само аз.

"Напиши нещо от рода: "Сензация! Котките, болни от котешки СПИН, живеят по-дълго!" или "Шок! Котка стана на 15 години, проговори!"" Сори, но точно такива глупави заглавия ме отвращават и като ги видя из българските медии съм дотам. Кога ше се научите да пишете за нормални хора? Какво значи "Шок...."? Жалка работа.

СамърОф69

Това е шега. Странно, обикновено собствениците на котки са доста интелигентни и с чувство за хумор.

Ку-ку