Учени обясниха как трябва да се готви броколито
Броколито е известно като много полезно, благодарение на съдържащия се в него сулфорафан.
Обратно в новинатаКоментари - Учени обясниха как трябва да се готви броколито | Лайф.dir.bg
Коментари
След като прочетох статията , реших да си направя здравословно броколи-ТО и първо го нарязах на 2 милиметрови парченца, после го киснах 90 минути във вода , пулверизират го и накрая го изпържих 4 минути . И познайте , още си търся 2 милиметровото парченце полезно броколито в тигана .
Мнооо грамотна дрогарка се е изходила за " Броколито". Вече съм убеден, че в дир-а наемат "джурналисти" от Драс мааала! По еффтино им излиза, явно!
Как не разбрахте, ясно е взима се един брокол, пулверизира се през пулверизатоРО и се получава броколиТО. След това се слагат доматито, кромитито, чесънито,картоФето, мИсоТО( хахаха), всичко с олиото в тиганито се пулверизира до златисТО. После, ако са дошли зеТО, внучеТо или комшието, ядат на масЕто у къщЕто в кухнеТо.
и как помагало з а рак като не можело да се задейства при обикновено готвене а чак след пулверизация и блабла?как са разбрали че изобщо е полезно?
Пулверизация и кълцане не са едно и също. Броколито е нещо измислено днес в този сайт. Четейки това, имам чувството, че се намирам на друга планета, където Слънцето изгрява от Запад.
Приспособление за разпръскване на течност или прах под силно въздушно налягане. Значи броколито ще стане на прах !!!!!!
Пулверизирам в този случай трябва да се преведе смачквам, смилам или стривам. Къде ви е офисът, за да си получа хонорара, който няма да изплатите на Чалева, защото не си е свършила работата.
Това бяха "Щурите млади години" - нарязахме един Фикус на дребни парченца, олио, оцет и лук и сол - и ... фикусът си "отиде"...
Броколито, казало на Доматката: "Хайде да си вървим на село, че големият град ни се отразява зле."Но това било едно много умно Броколито.
Модераторе, не ме дразни, да не ти изстине мястото. Къде видя спам, бе умник?!? КЪДЕ?!? Всичко си е по темата, КАЗВАМ, ЧЕ СТЕ НЕГРАМОТНИ, очевидно и ти, ЗАЩОТО, НЯМА "БРОКОЛИТО", както няма и "доматеТО". Това е чуждица от италиански, КОЯТО Е МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО, както на български, така и на италиански! Говорете си колкото си искате на диалект у вас, или У редакцията. Когато излизате навън, ГОВОРЕТЕ БЪЛГАРСКИ!!!
Броколито се готви по следната рецепта: 1. Един килограм броколи се варят в котел с вряла вода за три часа, после водата се изхвърля. 2. После се налива нова вода и се варят още три часа в нея. После и тази вода се изхвърля. 3. Налива се нова вода и се вари в нея още три часа после и тази вода се изхвърля, заедно с броколито, защото чевермето вече е готово.