Учени обясниха как трябва да се готви броколито

Броколито е известно като много полезно, благодарение на съдържащия се в него сулфорафан.

Обратно в новината

Коментари - Учени обясниха как трябва да се готви броколито | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ко речИ за броколитО?

След като прочетох статията , реших да си направя здравословно броколи-ТО и първо го нарязах на 2 милиметрови парченца, после го киснах 90 минути във вода , пулверизират го и накрая го изпържих 4 минути . И познайте , още си търся 2 милиметровото парченце полезно броколито в тигана .

Мнооо грамотна дрогарка се е изходила за " Броколито". Вече съм убеден, че в дир-а наемат "джурналисти" от Драс мааала! По еффтино им излиза, явно!

Който яде броклито, намя да му става така и нататъклито.

Как не разбрахте, ясно е взима се един брокол, пулверизира се през пулверизатоРО и се получава броколиТО. След това се слагат доматито, кромитито, чесънито,картоФето, мИсоТО( хахаха), всичко с олиото в тиганито се пулверизира до златисТО. После, ако са дошли зеТО, внучеТо или комшието, ядат на масЕто у къщЕто в кухнеТо.

TIREX

и как помагало з а рак като не можело да се задейства при обикновено готвене а чак след пулверизация и блабла?как са разбрали че изобщо е полезно?

е най-вкусно, когато е с пържола!!!

Абе ръгайте чушки в боба и всичко точно.

Е сега вече, мога да умра спокойно.

Абе кой селянин написа тая статия?

Пулверизация и кълцане не са едно и също. Броколито е нещо измислено днес в този сайт. Четейки това, имам чувството, че се намирам на друга планета, където Слънцето изгрява от Запад.

Приспособление за разпръскване на течност или прах под силно въздушно налягане. Значи броколито ще стане на прах !!!!!!

а не забравяйте, че преди да бъде пулверизирано е много важно броколито да се накълца на 2 милиметрови парченца

Пулверизирам в този случай трябва да се преведе смачквам, смилам или стривам. Къде ви е офисът, за да си получа хонорара, който няма да изплатите на Чалева, защото не си е свършила работата.

Какви пари?! Журналистите в dir.bg работят за удоволствие. Те толкова и резултатите им.

А за камбито няма ли да има статия?

А за Пеперонито?

пържолито???

Кой е Броколито. Италианският братовчед на Издислав?

Това бяха "Щурите млади години" - нарязахме един Фикус на дребни парченца, олио, оцет и лук и сол - и ... фикусът си "отиде"...

Броколито, казало на Доматката: "Хайде да си вървим на село, че големият град ни се отразява зле."Но това било едно много умно Броколито.

И накрая броколито го плейтваме в чинията и го меткаме на масата.

Модераторе, не ме дразни, да не ти изстине мястото. Къде видя спам, бе умник?!? КЪДЕ?!? Всичко си е по темата, КАЗВАМ, ЧЕ СТЕ НЕГРАМОТНИ, очевидно и ти, ЗАЩОТО, НЯМА "БРОКОЛИТО", както няма и "доматеТО". Това е чуждица от италиански, КОЯТО Е МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО, както на български, така и на италиански! Говорете си колкото си искате на диалект у вас, или У редакцията. Когато излизате навън, ГОВОРЕТЕ БЪЛГАРСКИ!!!

Броколито се готви по следната рецепта: 1. Един килограм броколи се варят в котел с вряла вода за три часа, после водата се изхвърля. 2. После се налива нова вода и се варят още три часа в нея. После и тази вода се изхвърля. 3. Налива се нова вода и се вари в нея още три часа после и тази вода се изхвърля, заедно с броколито, защото чевермето вече е готово.

"Броколито" !? Неграмотници...

Може ли някой да ме светне как се пулверизира броколи?

С адронен колайдер.

Тези като превеждат през главата им не протича нищо което да се приближава до мисъл!

Гугъл преводач е виновен.