За първи път в музикалната история 197 музиканти - по един от всяка страна, са сформирали оркестър, надявайки се да покажат как хората могат да преодолеят физическите и културните граници, за да се обединят, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Песента "Together is Beautiful" на оркестър Earth (Земя), записана на различни места и впоследствие миксирана, излиза днес заедно с документален филм, разказващ част от историите на музикантите.

"Целият свят се държи за ръце" - по този начин оркестрантката Олга Нак от Камерун възприема проекта, чието реализиране отнема три години.

Други музиканти споделят, че също са били поразени от обединяващия елемент на начинанието.

През май 2019 г. 57 от 197-те членове се срещат в прочутите студиа "Аби Роуд" в Лондон, за да положат основите на песента.

Проектът се осъществява под ръководството на носителя на БАФТА Джордж Фентън. Голяма част от музикантите импровизират около негови мелодии и теми, съчетавайки музикални стилове и използвайки характерни за страните им инструменти.

Румънският музикант и контрабасист Михай Крецу смята, че уникалната песен е точно това, от което светът се нуждае в момента - "повече сътрудничества с всички".