Всеки човек има два типа роднини - тези, които обича цялото си сърце, и онези, чието присъствие просто не може да издържа. Но независимо от тяхната "категорията", истината е, че роднинските връзки като цяло са сложни. А причините, разбира се, могат да бъдат най-различни.

Факт е, че понякога контактът между представителите на дадена фамилия може да наподобява по-скоро сблъсък, отколкото нормални отношения между хора, в чиито вени тече една кръв. Тогава реалният живот се доближава до сюжет на сапунена опера от малкия екран, наситена с множество драми, която може да продължи ненужно дълго.

По-важното обаче е да се намери общ език, за да се преодолеят различията и разногласията, които стоят между членовете на рода. Това обаче може да отнеме време...

Предлагаме ви да прочетете забавните статуси на потребители в социалните мрежи, които все още търсят правилния начин за комуникация със своите роднини, но междувременно описват комичната страна на досега си с тях.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ето какво пишат те:

Роднинските връзки са странно нещо, което би могло да се опише по следния начин - При нужда бих ти дал бъбрека си, но в никакъв случай няма да стана от дивана и да се откъсна от телевизора, за да ти налея чаша вода.

* * *

Току-що дочух 54-годишният ми баща да казва на 58-годишната ми леля: "Само недей да казваш на мама". Очевидно това правило важи до живот...

* * *

Някой друг чувал ли е думите "Уф, махни се от мен", докато се опитва да прегърне свой близък?

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

* * *

През годините моята сестра си извоюва позицията на "мързеланата в родата", така че сега никой не я закача и не очаква нищо от нея... Дали е късно и аз да си лепна този етикет?

* * *

Току-що брат ми ме попита: "Добре ли си? Цял ден не си се оплакала, че си гладна. Нещо не е наред".

* * *

Роднинска връзка, това е когато братовчед ти не ти се е обаждал в продължение на години, но изведнъж ти прати снимка на някое грозно животно, придружена с думите "Това си ти".

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Майката: Искам да имаш всичко, което поискаш, на този свят.
Детето: Може ли сладолед?
Майката: Не!

* * *

Най-голямото дете: Момо, излизам с приятели.
Майката: Добре.
Най-малкото дете: Искам шоколад!
Майката: Разбира се, съкровище, ей сега ще ти купя.
Средното дете: Мамо, може ли да изляза да си играя на детската площадка?
Майката: Не, отивай в стаята си.

* * *

Аз: Тази вечер имам среща с едно страхотно момче!
Брат ми, който е военен: Супер! Сега, ела да те науча как да счупиш нечии нос по най-лесния начин...

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

* * *

Ако сте единствено дете и се чудите какво би било да имате брат или сестра, то четете внимателно. Току-що подминах къща, на чиито двор две момчета се дуелираха... Вместо меч, по-малкото държеше клон от дърво, а по-голямото замахваше с... лопата.

* * *

По-големите братя обожават да упражняват уменията си в кеча върху теб, но когато видят, че те боли, тогава сърцето им наистина се разтапя...

* * *

Караниците между роднини никога не завършват с извинение. Напротив, след кавга те ще се разхождат из къщата, без да си говорят, докато главата на един от тях не се появи на врата на стаята на другия, за да го попита какво иска за вечеря.

* * *

Сестра ми: Може ли да ми дадеш назаем косачката за трева, понеже дворът ми е заприличал на джунгла?
Аз: Разбира се, ще ти я донеса след като приключа работа.
Няколко часа по-късно.
Сестра ми: Би ли ми показал как се използва?
Показвам ѝ.
Сестра ми: Е, след като вече започна, можеш да довършиш...

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

* * *

Не мога да се сетя кога за последен път казах на сестра ми "Обичам те", но и двамата изричаме "Мразя те" по възможно най-любящия начин.

* * *

Майка ми, когато 14-годишната ми сестра си направи поредния пиърсинг: Стои ти прекрасно! Имаш толкова силно изразена индивидуалност.
Аз, нейното най-голямо дете (на 25 години): Това лято мисля да си направя розови кичури за първи път. Искам да експериментирам. Какво ще кажеш?
Майка ми: За постоянно ли? Ти луда ли си? За какво са ти?

* * *

Забелязал съм, че само роднините започват да се оплакват от начина, по който си се отнасял с тях преди 3 години, вместо да ти подадат солта, за която си ги помолил на вечеря.

* * *

Роднини - обичаш ги, но определено не ги харесваш!

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos